Klaus Iohannis, intervenție în scandalurile din Justiție și conflictul Executiv-DNA

Președintele Klaus Iohannis va face declarații publice în scurt timp privind războiul de la vârful scenei politice. Iohannis își va preciza poziția față de situația gravă din Justiție. 

Surse de la Palatul Cotroceni au confirmat DCNews că președintele Klaus Iohannis nu va rămâne spectator la conflictele care zguduie societatea românească.

În intervenția sa de la ora 19,30, cu prilejul decorării gimnaștilor Ponor, Drăgulescu și Iordache, președintele Iohannis va face precizări privind poziția pe care o are referitor la situația gravă din Justiție și problemele Executivului. 

Klaus Iohannis a evitat, până acum, să se refere la dezbaterile din spațiul public generate de dezvăluiri ale mass media. Afirmațiile colonelului SRI Dragomir, care denunță ingerințe politice ale ”binomului”  SRI-DNA au fost expediate de președinte drept can-canuri. Nici acuzațiile privind presiuni asupra Inspecției Judiciare nu au fost comentate de președinte, care s-a aflat într-o vizită oficială la ONU.  

După ce DNA a pus sub acuzare doi miniștri, Executivul se pregătește să sesizeze la CCR existența unui conflict instituțional de natură constituțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel