Klaus Iohannis, întâlnire importantă la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european responsabil pentru moneda euro şi dialog social, Valdis Dombrovskis.

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat susţinerea României pentru continuarea consolidării Uniunii Economice şi Monetare. De asemenea, şeful statului a arătat că, pentru ţara noastră, viitorul zonei Euro prezintă o importanţă deosebită, având în vedere obiectivul strategic al României de a adopta moneda euro cât mai repede posibil.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că pregătirea pentru aderarea la zona Euro este o importantă ancoră de stabilitate şi predictibilitate în sfera politicilor publice. De asemenea, preşedintele României s-a pronunţat pentru o abordare inclusivă în procesul de consolidare a Uniunii Economice şi Monetare, cu respectarea, în cadrul acestui proces, şi a intereselor statelor membre non-euro.

Klaus Iohannis a salutat intenţia Comisiei Europene de a lansa un instrument de convergenţă menit să acorde asistenţă tehnică de preaderare statelor membre care doresc să adopte moneda euro.

[citeste si]

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene a informat despre intenţia Comisiei de a prezenta, în luna decembrie a acestui an, un pachet de propuneri cu privire la consolidarea Uniunii Economice şi Monetare. Acesta va include şi propunerea privind crearea unui instrument financiar de asistenţă pentru statele membre care doresc să adere la euro. Totodată, în cadrul discuţiilor, a fost evidenţiată necesitatea asigurării de către autorităţile române a unui parcurs economic sustenabil, care să favorizeze pregătirea aderării la zona Euro.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel