Klaus Iohannis, întâlnire. Discuții-cheie

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit astăzi cu vicepremierul croat Davor Ivo Stier, ministru al Afacerilor Externe şi Europene. 

Cei doi lideri au discutat despre consolidarea relației politice și economice bilaterale, teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene şi evoluţii la nivel regional şi internaţional.

”Preşedintele Klaus Iohannis a evocat, împreună cu interlocutorul său, nivelul foarte bun al relaţiei bilaterale, în contextul în care în acest an se aniversează 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, fiind evidenţiată similitudinea de puncte de vedere pe aspecte ce ţin de agenda regională, europeană şi internaţională, care oferă o bună bază pentru dezvoltarea pe mai departe a acestora”, transmite Administrația Prezidențială. 

[citeste si]

Klaus Iohannis a salutat introducerea în viitorul apropiat a zborurilor directe între capitalele celor două țări. 

În cadrul discuţiei a fost susţinută şi importanţa unei coordonări strânse româno-croate din perspectiva deţinerii, pentru prima dată pentru ambele ţări, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în cadrul aceluiaşi trio, împreună cu Finlanda. Oficialul croat a subliniat poziţia ţării sale în sensul unui proiect european al unei Uniuni nedivizate şi inclusive.

În plan regional, cei doi oficiali au discutat despre situaţia din Balcanii de Vest şi au subliniat nevoia de sprijin al ţărilor din regiune, fiind evocată importanţa unei politici de extindere a Uniunii Europene care să fie credibilă şi să aibă valoare transformatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel