Klaus Iohannis, întâlnire cu Gabriel Oprea. "L-am sfătuit să-și dea demisia"

Președintele Klaus Iohannis l-a băgat în ședință pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, la întoarcerea de la Bruxelles, o ședință în care l-a sfătuit să-și dea demisia. 

"Având în vedere că opinia publică este preocupată de evenimentul de săptămâna trecută, accidentul care a avut loc, a murit un poliţist, care a murit la datorie. L-am invitat pe vicepremierul Oprea la o discuţie fiindcă am dorit să primesc lămuriri. Am avut această discuţie în cursul acestei seri. L-am sfătuit să-şi dea demisia", a declarat, luni seară, președintele Klaus Iohannis. Președintele a mai spus, întrebat dacă știe exact ce s-a întâmplat marți seară, când a avut loc accidentul în urma căruia murit polițistul de 28 de ani, că "Eu cunosc aspectele relatate chiar de domnul Oprea, dar restul circumstanţelor nu trebuie elucidate de serviciile secrete, ci de procurori. Aştept rezultatele acelei anchete."

El a adăugat că Gabriel Oprea va decide și va face un anunț cu privire la demisia sa. 

"Proasta gestionare a crizei. Opinia publică are dreptul la informaţii, la luări de poziţie publice, din partea şefilor celor implicaţi. După părerea mea, întreaga comunicare a fost catastrofală. Aceasta este latura politică şi i-am dat sfatul domnului Oprea. Nu m-am ferit la partea penală. Nu i-am dat un termen.", a fost motivul invocat de Klaus Iohannis pentru cererea demisiei. 

Întrebat ce soluție vede dacă ministrul Gabriel Oprea nu demisionează, Klaus Iohannis a spus că "în situații de criză, dau sfaturile pe care le cred potrivite, dar demisia e un act unilateral, trebuie să facă el în cauză pasul". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel