Klaus Iohannis, înainte de summitul NATO: Securitatea începe de acasă!

laus Iohannis, va participa joi,  la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO
laus Iohannis, va participa joi, la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO

Vorbind despre modul în care România va gestiona propria securitate în plus față de ce face deja NATO, președintele  României, Klaus Iohannis, a punctat, în cadrul unor declarații făcute, înainte de summitul NATO,  că ”securitatea  începe de acasă”.

”Am decis, la ultima ședință a CSAT, să creștem alocarea pentru apărare, de la 2% din PIB, cât este acum, la 2,5% din PIB. La Ministerul Apărării se lucrează deja la un plan îmbunătățit de dotare. Este foarte clar că noi ne dorim să avem aliați alături de noi, dar în același timp, evident că ne dorim să avem noi apărarea noastră solidă”, a spus Iohannis.

Vorbind de apărare, președintele a ținut să mai facă o remarcă pe care o consideră importantă având în vedere îngrijorarea românilor față de situația generată de războiul din Ucraina.

”Trebuie să spun foarte clar: niciun roman nu trebuie să se teamă! Suntem parte din cea mai mare și cea mai puternică alianță de apărare care a existat vreodată. Militarii noștri sunt bine pregătiți, deci pot să spun, cu mâna pe inimă, că România nu este în pericol. Românii sunt în siguranță prin forțele noastre armate și prin NATO”, a evidențiat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel