Klaus Iohannis, în Piața Universității, la comemorarea eroilor din Decembrie, 1989

Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis va depune, marți, începînd cu orele 8:00, la Troița din  Piața Universității, o coroană de flori în memoria victimelor Revoluției din Decembrie 1989, anunță Administrațiua Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis s-a aflat în fiecare an  în Piața Universității la comemorarea eroilor căzuți la Revoluția din 1989.

La 20/21 decembrie 1989, Comitetul Municipal al Partidului Comunist Român decide organizarea, în Piaţa Republicii (Piaţa Palatului) din faţa sediului Comitetului Central al PCR, a unui  miting care să condamne „acţiunile huliganice” de la Timişoara. 

Demonstrația s-a transformat însă într-un protest. În cursul serii, demonstranţii, majoritatea tineri, s-au adunat în apropierea Hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii, unde au ridicat o baricadă în faţa dispozitivului de intervenţie. Forţele de ordine au primit dispoziţie să „cureţe zona”. În cursul nopţii, s-a tras asupra demonstranţilor, fiind înregistraţi morţi şi răniţi. De asemenea, numeroşi manifestanţi au fost arestaţi şi duşi la închisoarea Jilava, din apropierea Bucureştiului.

În 1989, România a fost singura ţară din blocul comunist  în care trecerea de la totalitarism la democraţie s-a făcut prin violenţă şi în care conducătorii vechiului regim au fost executaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel