Iohannis: Îmi doresc să fiu președintele României. Am șanse rezonabile să-l bat pe Ponta

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, în cadrul unui interviu acordat Gândul Live, că își dorește să fie președintele României, dar va candida numai dacă partidul îl va mandata în acest sens.

Întrebat dacă își dorește să fie președintele României, Klaus Iohannis a răspuns:

"În partid cred că este o temă foarte importantă. Noi ne pregătim pentru prezidențiale. PNL trebuie să aibă un candidat bine poziționat în competiția dintre PNL - PDL, pentru că, până la urmă, vrem să promovăm candidatul cel mai puternic, nu pe cel mai povestit. Și, atunci, interesul major al PNL este să aibă un candidat puternic: cu o imagine bună, cu șanse bune. Totodată, mi se pare corect și satisfăcător pentru democrația internă din partid, ca discuțiile să pornească de jos, din organizații și i-am rugat astăzi pe colegii mei să poarte aceste discuții în organizațiile lor (...) Da, sunt dispus, dacă mi se va cere, sunt dispus să candidez. Și atunci răspunsul la întrebarea dumneavoastră este deja în interiorul celuilalt răspuns. Sigur că îmi doresc".

Citește și: De câți ani se gândește Iohannis la Președinție

În urmă cu o săptămână, edilul Sibiului s-a declarat pregătit să fie premier, dar "mai puțin pregătit" să fie președintele țării.

"Săptămâna trecută am fost încă în logica tandemului Antonescu pentru președinție și eu pentru prim-ministru și mă pregătisem pentru asta de când am intrat în partid, nu e niciun secret", a adăugat Iohannis.

Primarul Sibiului consideră că are "șanse rezonabile" să-l învingă pe Victor Ponta într-o bătălie electorală.

"E cam repede să-mi puneți această întrebare. Pur ipotetic vorbind, dacă am ajunge vreodată într-o competiție directă, cred că am șanse rezonabile să-l depășesc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel