Klaus Iohannis, imaginile zilei. Cu cine a fost surprins-FOTO

Klaus Iohannis, decret
Klaus Iohannis, decret

Klaus Iohannis a publicat mai multe fotografii.

În imaginile postate pe Facebook, președintele României a fost surprins împreună cu liderii europeni prezenți la reuniunea informală a Consiliului European.

Joi, 17 mai, Klaus Iohannis va participa la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest. În cadrul reuniunii, șefii de stat și de guvern vor dezbate subiecte de interes comun, precum conectivitatea, securitatea şi fenomenul migrației.

În prima sesiune, Klaus Iohannis va sublinia importanța proiectelor în domeniul conectivității, în infrastructură, energie şi rețelele digitale, întrucât acestea au capacitatea de a crește convergența între Uniunea Europeană și regiunea Balcanilor de Vest. În acest context, Președintele României va susține acordarea unui sprijin sporit strategiilor macro-regionale, cum ar fi proiectele dezvoltate sub egida Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

A doua sesiune cu tema „Abordarea provocărilor comune"

În cadrul celei de-a doua sesiuni cu tema „Abordarea provocărilor comune", Președintele Klaus Iohannis va evidenția faptul că, în virtutea proximității geografice, Uniunea Europeană și Balcanii de Vest sunt în relație de interdependență, fiind importantă, astfel, dezvoltarea, în continuare, a cooperării în vederea asigurării securității și stabilității regionale.

Președintele României va pleda pentru acordarea unei atenții sporite întăririi statului de drept și luptei împotriva corupției. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis se va pronunța pentru creșterea investițiilor în educație, ca unul dintre cele mai eficiente mijloace pe termen lung pentru realizarea unui spațiu comun de securitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel