Klaus Iohannis îl va revolta pe Cătălin Predoiu. Mai ajunge premier?

iohannis klaus dece
iohannis klaus dece

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a făcut o declarație prin care spulberă promisiunile politice făcute lui Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PDL. 

Cătălin Predoiu a fost adversarul lui Klaus Iohannis din ACL pentru Președinție, fiind propunerea PDL pentru alegerile prezidențiale. În condițiile în care Klaus Iohannis a fost aruncat în lupta electorală pentru Cotroceni, Cătălin Predoiu a fost desemnat premier de ACL, în cazul în care Klaus Iohannis va ajunge președinte.

"Ar fi cel puţin hazardat să vă spun acum ce va negocia Parlamentul după ce devin eu preşedinte. Pentru că acolo se negociază, în Parlament, nu la Preşedinţie. Cred că vremurile acelea, când preşedintele arăta cu degetul, le considerăm apuse. Avem o Constituţie care spune clar cum se negociază aceste lucruri şi îmi amintesc, nu neapărat cu mare bucurie, când am fost eu în situaţia de a fi nominalizat (premier – n.r.) şi am avut 60% în Parlament, dar preşedintele a avut altă opţiune. Or, Constituţia nu are numai o literă scrisă, are şi un spirit, şi în acest spirit lucrurile se negociază între partidele politice, atunci când va fi situaţia", a afirmat Klaus Iohannis.

În urmă cu cinci zile, Klaus Iohannis spune că între Victor Ponta și Traian Băsescu premier, îl va alege tot pe Cătălin Predoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel