KLAUS IOHANNIS - ÎCCJ: Mesajul președintelui după ce s-a întâlnit cu judecătorii

Foto: Pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a întâlnit cu mai mulți judecători, inclusiv cu Livia Stanciu.

După ce a plecat de la ICCJ, Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre rolul său de mediator, care îl obligă să vegheze la protejarea sistemului judiciar.

„Am vizitat astăzi Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se decide soarta multor oameni. Cetățenii se așteaptă ca dreptatea să învingă nedreptățile și verdictele să respecte litera și spiritul legii, indiferent cine este cel judecat. Știu că procesele durează uneori extrem de mult, costă scump și mulți dintre noi își pot pierde răbdarea și speranța. Judecătorii pe care i-am întâlnit lucrează peste program, în condiții adesea dificile și într-un spațiu foarte restrâns. Cu toate acestea, personalul celei mai înalte instanțe de judecată din România este devotat slujirii adevărului, rezolvând cu profesionalism un mare număr de cazuri. Rolul meu constituțional de mediator mă obligă să veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerință din partea altor puteri ale statului sau a oricăror influențe și presiuni, în așa fel încât cetățenii să aibă încredere în actul de justiție”, a scris președintele pe rețeaua de socializare.

Vezi și: Livia Stanciu dezvăluie scopul vizitei lui Iohannis la ICCJ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel