Klaus Iohannis și Victor Ponta, mesaje de 8 mai, de Ziua egalității de șanse între femei și bărbați

Președintele Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta au transmis, vineri, mesaje cu ocazia Zilei egalității de șanse între femei și bărbați.

”Respectul față de cei din jurul nostru este o virtute, iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă. În luna martie, am promulgat legea care declară 8 Mai Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, iar astăzi mă alătur campaniei internaționale ‪#‎HeForShe‬, în semn de susținere a drepturilor femeilor din întreaga lume”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, unde a postat și următoarea imagine:

”Începând de anul acesta, sărbătorim pe data de 8 mai "Ziua ‪#‎egalității‬ de șanse între femei și bărbați". Într-o societate europeană care are drept obiectiv fundamental respectarea drepturilor tuturor cetățenilor, promovarea egalității de șanse reprezintă o latură foarte importantă a politicilor sociale.

Eliminarea diferențelor de salarizare pe bază de gen, combaterea oricărui tip de violență fizică și emoțională, susținerea organizațiilor care oferă sprijin persoanelor abuzate sau nedreptățite - toate acestea sunt măsuri pe care Guvernul le implementează, priorități ale Departamentului de egalitate de șanse din Ministerul Muncii.

Cred că respectul în domeniul ocupațional și în familie trebuie să fie același pentru bărbați și femei, iar dacă ne dorim o țară cu adevărat modernă, standardele duble trebuie să dispară!”, a fost și mesajul transmis de Victor Ponta, alături de următoarea imagine:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel