Klaus Iohannis și Adrian Țuțuianu, discuții privind planul de înzestrare al Armatei

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat, miercuri, de urgență la Cotrocni pe ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut miercuri, 26 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu ministrul apărării naționale, domnul Adrian Țuțuianu.

În cadrul întrevederii, ministrul apărării naționale i-a prezentat Președintelui României Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 - 2026, care prevede respectarea și implementarea angajamentului politic asumat în anul 2015 de către toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului Apărării pentru 10 ani, începând cu acest an.

Proiectul, în forma sa revizuită actuală, va face obiectul prezentării în cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

[citeste si]

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026 stabilește sistemele și echipamentele planificate a fi achiziționate prin Programul anual al achizițiilor publice ale Ministerului Apărării Naționale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinație militară, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Adrian Ţuţuianu a anunţat miercuri că proiectul de înzestrare a Armatei a fost refăcut şi că va fi prezentat în CSAT când preşedintele Klaus Iohannis va solicita acest lucru.

"Retragerea de la CSAT a proiectului de înzestrare s-a făcut la solicitarea mea, pentru a da consistenţă şi în cifre şi ce este în spatele cifrelor angajamentului de 2% din PIB până în anul 2026. Documentul a fost refăcut şi atunci când domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis, va solicita, vom prezenta CSAT documentul complet", a spus Ţuţuianu într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel