Klaus Iohannis, Harghita și Covasna. Președintele primit cu mesaje autonomiste

Preşedintele Klaus Iohannis, care efectuează marţi o vizită de lucru în judeţele Harghita, Covasna şi Vrancea, a fost întâmpinat la Miercurea Ciuc cu mesaje autonomiste şi imnul secuiesc. 

Şeful statului a fost aşteptat în faţa sediului Consiliului Judeţean Harghita din Miercurea Ciuc de un grup de aproximativ 30 de persoane, care purtau steaguri secuieşti şi pancarte în limbile maghiară, română şi germană prin care îşi exprimau o serie de doleanţe, cum ar fi autonomia teritorială pe criterii etnice, după modelul Tirolului de Sud. 

Preşedintele Klaus Iohannis, care a fost întâmpinat de preşedinţii Consiliilor Judeţene Covasna şi Harghita, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, a declarat presei că a venit în cele două judeţe pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă oamenii de aici. 

Şeful statului va participa la dezbaterea "Coerenţă şi transparenţă - exemple de bune practici la nivelul judeţelor Harghita şi Covasna", la care sunt prezenţi aproximativ 300 de reprezentanţi ai administraţiei publice locale din cele două judeţe. Înaintea acestei dezbateri au fost intonate imnul României şi imnul secuiesc. 

Potrivit programului oficial, Klaus Iohannis va vizita în jurul orei 11,50 Catedrala Episcopală Ortodoxă "Sfântul Nicolae" din Miercurea Ciuc, Complexul monahal Şumuleu-Ciuc şi Bazilica "Sfânta Maria", Căminul "Sfântul Ştefan", precum şi o fabrică de îmbuteliere a apei minerale din comuna Sâncrăieni. 

În jurul orei 14,00 preşedintele Klaus Iohannis va ajunge la Sfântu Gheorghe, în judeţul Covasna, unde va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai clusterelor şi asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel