Klaus Iohannis felicită o acțiune a Camerei de Comerț și Industrie a României

Klaus Iohannis a participat, miercuri, la deschiderea celei mai importante manifestări cu profil agricol de la Romexpo, INDAGRA – Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei.

Cea de-a 21-a ediţie a evenimentului conceput şi organizat de ROMEXPO, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), se desfăşoară sub înaltul patronaj al Preşedintelui României.

„Prin dimensiunile târgului, care au depășit orice așteptare, INDAGRA a devenit lider în Europa de Est și de Sud-Est. Este (...) de departe cel mai mare târg organizat de România, în orice domeniu de activitate. În acest an, INDAGRA a crescut cu 14% și suntem mândri și onorați să avem 720 de participanți", a declarat în deschidere dl. Mihai Daraban, președintele CCIR.

„Creșterea numărului de participanți este o evidență clară a importanței agriculturii în economia românească și a progresului înregistrat în ultima perioadă", a afirmat în continuare Ministrul Agriculturii, dl. Achim Irimescu.

„Agricultura a progresat enorm de la aderarea României la Uniunea Europeană, în 2007. (...) Putem spune că avem o agricultură performantă la nivel european", a punctat reprezentantul Guvernului, care a amintit faptul că, în ciuda secetei de anul acesta, țara noastră a reușit să fie numărul 2 la producția de porumb și pe locuri fruntașe la producția de cereale. Aceste performanțe se datorează creșterii substanțiale a finanțării agriculturii, care de la un buget de 300 milioane înaintea aderării, are alocate 20 miliarde euro din fonduri comunitare pentru perioada 2014-2020, la care se adaugă peste 7 miliarde euro din bugetul național.

[citeste si]

Klaus Iohanni a declarat că : „La INDAGRA participă an de an companii importante, din țară și din străinătate, ceea ce este un indiciu pentru potențialul imens pe care agricultura românească îl are. Este foarte important să știm să promovăm în mod inteligent atuurile noastre, fie că ne referim la potențialul agricol vegetal sau la cel zootehnic, la produsele tradiționale sau cele ecologice, ori la soiurile de vin românești, apreciate în plan internațional. Vreau să felicit organizatorii pentru modul în care, de la un an la altul, ridică nivelul acestui târg prin diversitate, interes și recunoaștere. Îi felicit, în același timp, și pe expozanții tot mai numeroși și mai performanți, pentru că realizările lor de astăzi stau la temelia perspectivelor și așteptărilor de mâine".

INDAGRA 2016 reuneşte peste 720 de companii din întreaga lume, dintre care peste 300 sunt din România. Pe o suprafață expoziţională de peste 33.000 de metri pătraţi, sunt prezente firme din 22 de ţări cu tradiţie în domeniul agricol: Austria, Belgia, Bulgăria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Şerbia, Slovenia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel