Klaus Iohannis: Este posibilă fraudarea alegerilor prezidențiale 2014

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, afirmă că există premisele unei posibile fraudări a alegerilor prezidențiale 2014, precizând că aceasta poate fi făcută doar de către cei care dețin pârghiile puterii.

"Ce să credem dacă încă din vară, cu Ordonanța 45, Guvernul Ponta a creat premisele turismului electoral, dacă prin Ordonanța 55 a legalizat traseismul politic în administrația publică locală? Este o problemă care trebuie tratată cu maximă seriozitate și trebuie și observatorii noștri, și simplii cetățeni, dacă observă lucruri stranii, să sesizeze aceste lucruri. Eu cred că suntem într-o situație în care este posibilă fraudarea alegerilor", a declarat Klaus Iohannis, în ediția de joi a emisiunii "Jocuri de putere", de la Realitatea Tv.

Citește și: Iohannis aruncă bomba: Pentru Ponta politica e gata în 2014

Liderul PNL a adăugat că "fraudarea se poate face numai de către cei care au la îndemână pârghiile puterii", dar și-a exprimat speranța ca acest lucru să nu se întâmple.

"Eu sper să nu se întâmple, dar PSD, Guvernul Ponta, de luni de zile se manifestă ca și cum ar pregăti o fraudare a alegerilor, au modificat legea și au dat voie la toată lumea să meargă fiecare unde dorește să voteze. Asta se numește turism electoral. Au convins primarii să treacă de la ACL la PSD sau la alte fantome afiliate PSD. Așa ceva s-a întâmplat promițând primarilor bani pentru proiectele publice. Aceste lucruri îmi dau foarte mult de gândit și mă îngrijorează și ar trebui să îngrijoreze pe mulți. Și ar trebui ca oamenii să meargă și să voteze împotriva acestor încercări de a denatura alegerile", a continuat Klaus Iohannis.

Vezi și: Iohannis îl ironizează pe Băsescu: "Afirmație de-a dreptul caraghioasă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel