Klaus Iohannis: E special. Fiecare va da un examen foarte greu

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, în cadrul ședinței CSM, că 2018 este un an special.

"E special. Poate anul cel mai greu pe care trebuie să-l parcurgem noi, românii. Este an centenar. Fiecare dintre noi va da un examen greu în acest an, nu în faţa colegilor de data aceasta, ci în faţa românilor, opiniei publice, fiindcă oamenii aşteaptă de la noi evident să ne facem treaba bine, dar şi că conturăm un viitor al României pentru perioada care urmează, optimal ar fi pentru o sută de ani, dar nu cred că cineva reuşeşte să facă un plan pentru 100 de ani.

Din păcate, noi nici măcar pentru un mandat de obicei nu ştim să ne facem un plan şi ar fi foarte bine să dovedim că am învăţat câte ceva şi pentru un mandat putem să ne facem un plan şi putem să dăm oamenilor speranţă", a spus Klaus Iohannis, după ce a fost prezentat raportul CSM.

[citeste si]

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a criticat, vineri, procedura de adoptate a legilor Justiţiei, context în care şi-a exprimat speranţa că aceste acte normative vor fi îmbunătăţite, iar judecătorii CCR le vor analiza cu mult profesionalism şi multă obiectivitate.

El şi-a exprimat speranţa că legile Justiţiei vor fi îmbunătăţite. 'În ansamblu, am şi acum speranţa că aceste legi vor fi îmbunătăţite, am speranţa şi încrederea că la CCR judecătorii se vor apleca cu timp, mult profesionalism şi cu multă obiectivitate asupra celor contestate, iar în cazul în care anumite chestiuni vor trebui clarificate, cred că şi Parlamentul are puterea să recunoască faptul că anumite lucruri s-au întâmplat fără discuţii publice suficiente, fără transparenţă, aşa cum aşteaptă toată lumea şi se pot adapta articolele în aşa fel încât legile să le fie de folos celor care funcţionează sub autoritatea lor', a arătat şeful statului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel