Klaus Iohannis - Donald Trump, discuții în SUA. Chirieac: Ce facem după? E un subiect

Klaus Iohannis va fi primit, marți, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție telefonică la Antena 3 legată de acest subiect.

Marți, la Antena 3, în cadrul unei ediții speciale, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat cine a convocat întâlnirea în SUA dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, dar și dacă este benefică sau nu pentru România. „La fel ca dumneavoastră, știu că un rol important l-a avut Ambasadorul României la Washington, George Maior, în această vizită. De asemenea, înțeleg că un rol esențial l-au avut serviciile de forță din România, care au relații excelente cu serviciile similare din Statele Unite. Tematica a fost anunțată chiar de către președintele Iohannis.

Regretabil este, însă, că președintele a ales să meargă singur, în ceea ce ar putea să fie o relansare importantă a campaniei sale electorale. Și nu a ales să meargă cu reprezentanți ai Guvernului, cu oameni de afaceri, oameni de cultură, sportivi. Fiecare să-și facă o bucățică de treabă, în speranța că parteneriatul strategic va fi și altceva în afară de securitate și iar securitate", a spus Bogdan Chirieac.

Ulterior, a fost întrebat și despre declarația comună pentru întărirea relațiilor dintre Statele Unite ale Americii și România. „Noi avem un parteneriat strategic. De ce este nevoie și de o declarație comună? Întreb. Eu cred că lucrurile ar trebui să se producă și natural. Orice întâlnire între președintele României și președintele Statelor Unite a fost marcantă pentru istoria noastră și a reprezentat un pas înainte. (...) Fiecare întâlnire la acest nivel a avut un rol important pentru țara noastră. Nu punem sub semnul întrebării acest lucru. Repet: poate fi combustia de care are nevoie președintele Iohannis în turul doi al prezidențialelor din România", a declarat analistul.

„Ce aș aștepta din partea Statelor Unite și în primul rând din partea Ambasadei SUA la București este mai multă înțelegere, după așa zisa luptă împotriva corupției, despre care nu știm dacă a făcut mai mult rău sau mai mult bine acestei țări. (...) Ce facem după asta? Cum repunem la loc companiile românești, distruse în această luptă? Sau cum putem crea altele? Ce punem în loc? E un subiect", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel