Klaus Iohannis, discurs la CSM. Ce spune Bogdan Chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat atacul lansat de președintele Klaus Iohannis la ședința CSM.

Prezent în ședința CSM, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre ”penalii” din politica românească. Acesta a discutat despre modificarea Constituției, în așa fel încât, politicienii cu dosare penale deschise să nu mai aibă voie să fie aleși.
 
„Oare de ce trebuiau spuse toate aceste lucruri la CSM? Poate CSM să schimbe Constituția? Poate CSM să dea sau să nu dea jos guverne?
 
Discursul domnului președinte ridică mari semne de întrebare. Este și președintele meu, și al dumneavoastră și al USR-ului. Cinci ani este precum un rege, ca într-o monarhie constituțională. Toți suntem ai domniei sale. Ar trebui să ne iubească la fel pe toți.
 
Eu mă așteptam să vină la CSM și să spună că trebuie făcută justiție fără abuzuri. Să înțeleg că procurorul Mircea Negulescu (nr. - procurorul Portocală) are un avocat în persoana președintelui României? Așa rezultă... Nu a vorbit nimic despre abuzuri. 
 
Dânsul spune că nu ai voie să critici justiția. Legislativul ai voie să-l critici? Dar executivul, ai voie să-l critici, în acest moment, într-un stat democratic? 
 
Președintele țării noastre, de care avem mare nevoie în anul Centenarului și în anii care urmează după, a venit la CSM, de la înălțimea personalității și funcției sale, cu un discurs de procuror. Nu că procurorul nu ar fi o persoană extrem de importantă în orice societate, dar sunt discursuri diferite. El e președinte. Trebuia să fie integrator.
 
Acolo s-au spus niște chestiuni politice interne fără legătură cu CSM-ul. Spre exemplu, era interesant de aflat de ce seara s-a stabilit ca CSM să dea aviz consultativ pozitiv pentru Legile justiției și dimineața s-a inversat totul. Mai apoi CSM a dorit să participe la elaborarea legilor. De unde sunt aceste inadvertențe? Dacă apără independența justiției, discursul președintelui trebuia să se refere tocmai la aceste lucruri: ”cine dorește să încalce independența justiției?”, ”în același timp, dumneavoastră în justiție, cum vă autoreglați?”, ”sunteți mulțumiți de nivelul de autoreglare pe care îl aveți în CSM?”. 
 
(..)
 
Probabil că e un fel de campanie electorală, dar președintele se adresează unui public mult mai larg decât cei 5-10% de talibani care, în acest moment, demonstreză împotriva legilor justiției fără să știe ce conțin ele. Nivelul este mult mai ridicat pentru președintele Klaus Iohannis. Ne place sau nu, el este liderul PNL. Președinții nu-și abandonează partidele care îi duc la Cotroceni”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel