EXCLUSIV  Klaus Iohannis, discurs la CSM despre "penali". Lucian Bolcaș: O calcă în picioare!

Președintele Klaus Iohannis, la prima şedinţă a plenului CSM din 2018, a făcut o serie de afirmații ce au avut ecou în presă și nu numai. Avocatul Lucian Bolcaș a comentat subiectul pentru DC News. 

Mai exact, președintele României vrea ca legea care spune că "pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale" să fie extinsă și la politicienii care ocupă funcții înalte în stat, să nu mai fie vizați doar membrii Executivului.

În acest context, redactorii DC News l-au contactat pe avocatul Lucian Bolcaș, care a făcut o serie de precizări. "Este o obsesie a domnului Iohannis, care vrea o nouă clasă politică prin cercetarea și condamnarea membrilor actualei clase politice. Este o continuare a unei idei. De data aceasta, remarc că a fost puțin mai temperat. N-am auzit de lupta anticorupție. Tonul a fost mult mai moderat, dar exagerările pe care le-a făcut ulterior, ca o consecvență a ideii sale, demonstrează că nu are altă posibilitate de a accede în continuare în viața politică, de a candida la președinție, decât folosind aceleași arme și instrumente", a declarat Lucian Bolcaș. 

De asemenea, a spus că există o legislație bine stabilită, "nu poate să fie prim ministru cel care a suferit condamnări penale, iar în celelalte situații există un principiu, și anume: nu se poate interveni printr-o hotărâre executivă în votul oamenilor", a precizat Lucian Bolcaș. "Dacă oamenii i-au ales, până la condamnarea definitivă și până la executare, nimeni nu poate să pună la îndoială nevinovăția", a adăugat acesta.

"Există o directivă europeană pe care domnul Iohannis o calcă în picioare. Există un text în Constituție de care își bate joc, în legătură cu prezumția de nevinovăție. De data aceasta, deși și-a mai atenuat tonul și modalităție de exprimare, rămâne consecvent acestor idei primitive în legătură cu vinovăția oamenilor", a concluzionat Lucian Bolcaș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel