Klaus Iohannis, DISCURS la Cotroceni. Cine ATACĂ justiția

Bogdan Bolojan / 20 feb 2018 / 15:19 Salveaza PDF Comentarii
Foto ilustrativ
Descriere foto: Foto ilustrativ

Klaus Iohannis susține un discurs la Palatul Cotroceni în fața tinerilor absolvenți ai Magistraturii. El le-a transmis proaspeților magistrați că investirea lor în funcție survine într-un moment în care justiția din România este atacată public. 

"Doamnelor și domnilor judecători și procurori, investirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public, de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii. Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și nu trebuie să vă abată de la principiile constituționale ale legalității, imparțialității și egalității, principii care vă guvernează activitatea. Sunteți în prima linie a principiilor fundamentale care se consolidează în orice stat de drept autentic. Nu uitați nici un moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției în România," a spus președintele Klaus Iohannis în discursul adresat tinerilor magistrați.

"Românii au arătat" 

Totodată el a menționat că românii și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, în care drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate.

"În aceste eforturi, nu sunteți singuri, așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare. Reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă într-o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege. Drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate," a mai spus Klaus Iohannis.

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26