Klaus Iohannis, DISCURS la Cotroceni. Cine ATACĂ justiția

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Klaus Iohannis susține un discurs la Palatul Cotroceni în fața tinerilor absolvenți ai Magistraturii. El le-a transmis proaspeților magistrați că investirea lor în funcție survine într-un moment în care justiția din România este atacată public. 

"Doamnelor și domnilor judecători și procurori, investirea dumneavoastră în funcție survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public, de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii. Această tentativă nu trebuie să vă influențeze și nu trebuie să vă abată de la principiile constituționale ale legalității, imparțialității și egalității, principii care vă guvernează activitatea. Sunteți în prima linie a principiilor fundamentale care se consolidează în orice stat de drept autentic. Nu uitați nici un moment că și de tăria dumneavoastră de caracter depinde bunul mers al justiției în România," a spus președintele Klaus Iohannis în discursul adresat tinerilor magistrați.

"Românii au arătat" 

Totodată el a menționat că românii și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, în care drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate.

"În aceste eforturi, nu sunteți singuri, așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare. Reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă într-o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege. Drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate," a mai spus Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel