Klaus Iohannis, discurs la Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Centru

Klaus Iohannis a participat, vineri, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Centru, unde le-a vorbit liberalilor despre moțiunea de cenzură și ce va urma în perioada următoare, mai ales că începe campania pentru prezidențiale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent vineri, 11 octombrie 2019, la Brașov, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Centru.

Vă prezentăm discursul susținut de președintele României, Klaus Iohannis:

”Bună seara! Ardeleanul se mişcă mai greu, dar şi când începe! Bună seara, dragii mei ardeleni liberali!

Ca să încep aşa cum am început şi în altă parte, dar astăzi trebuie să spun, nu numai astăzi sunt un ardelean! Dragii mei, cred că ușor, ușor, mă credeți: vom câștiga împreună!

Am început în acest an foarte bine și am continuat mai bine, am început cu alegerile europarlamentare și referendum și, contrar tuturor așteptărilor sau contrar multor așteptări, s-a întâmplat ce am crezut: voi ați câștigat alegerile europarlamentare și, împreună, am câștigat la referendum!

Alaltăieri am avut o întâlnire foarte frumoasă cu colegii voștri din București și Ilfov și le-am spus acolo, veni vorba de schimbare, am spus alaltăieri: schimbarea începe mâine! Şi a început. Fiindcă împreună, în echipă, strâns uniţi în jurul Partidului Național Liberal, s-a produs o nouă minune: moțiunea de cenzură a trecut prin parlament!

Foarte mulți dintre voi, în frunte cu Ludovic, ați muncit săptămâni, luni de zile pentru acest rezultat. Ați muncit, ați reușit să convingeți întreaga opoziție din Parlamentul României și împreună ați reușit! Felicitări.

Astăzi, am invitat partidele parlamentare la consultări. Evident, primii ați fost voi fiindcă sunteți acum cu voia românilor cel mai important partid politic din România. Şi primul lucru pe care mi l-a spus Ludovic: domnule președinte, Partidul Național Liberal este pregătit să preia guvernarea. Este și normal, dragii mei. Sunteți partidul cel mai votat și de la voi așteaptă românii soluțiile.

Soluțiile pentru România modernă, pentru România europeană, pentru România dezvoltată, pentru România sigură, pentru România care își respectă cetățenii, pe scurt, de la voi și de la mine așteaptă România normală. Au venit și celelalte partide din opoziție la consultări. Împreună cu ei ați reușit să treceți moțiunea și toți au spus că ei sunt dispuși după, evident, negocierile de rigoare să sprijine un guvern liberal sau un guvern în jurul Partidului Național Liberal.

M-am bucurat foarte mult când am constatat, practic, un consens între partidele din opoziție. Este o mare realizare și se datorează conducerii Partidului Național Liberal, parlamentarilor și tuturor celor care s-au implicat în negociere. Ați reușit ceva senzațional! Încă niciodată în România şase formațiuni politice n-au reușit să facă împreună un lucru bun pentru români. Voi ați condus și veți conduce și în continuare. Dar la sfârșitul consultărilor... ce să zic... unii au chiulit.

Pesediștii au chiulit, nu au avut niciun motiv ca să nu vină, dar au preferat să stea deoparte. Ce ne trebuie mai multă dovadă că PSD-ul, una la mână, nu a înțeles nimic din moțiune, doi la mână, PSD-ul a rămas în contrasens cu românii și cu România. Din foarte multe motive, și voi enumera câteva, avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal.

Este obligatoriu să ne mișcăm foarte, foarte repede, fiindcă orice zi în care guvernul derutat, eșuat, demis pesedist rămâne, fie și numai interimar, este o zi pierdută pentru România și pentru români. Există analiști, părerologi de tot felul, care au tot povestit că Iohannis se bazează în campanie pe PSD și Iohannis nu va face nimic ca să treacă moțiunea, Iohannis nu va face nimic acum ca să instaleze un guvern, fiindcă Iohannis vrea să intre în campanie împotriva PSD-ului. Două lucruri: Iohannis a făcut și va face și Iohannis va intra în campanie împotriva PSD-ului!

Dragii mei, să nu faceți greșeala și să considerați că acum problemele sunt toate rezolvate și ne culcăm. Ar fi cea mai mare greșeală din două motive grele: primul, PSD-ul rămâne un adversar puternic cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună-credință! PSD-ul este puternic înșurubat în instituţiile statului, în consilii județene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciați acest adversar. Ar fi cea mai mare greșeală. Și, în fine, al doilea motiv, mult mai serios: români așteaptă de la noi soluții! De la noi așteaptă soluții pentru o guvernare eficientă, pentru o guvernare care să vină pentru România și pentru români.

Asta trebuie să livrați voi împreună cu mine, și să vă spun ceva: așa vom face! Mai este o temă în spațiul public, pe care vreau să o discut un pic, fiindcă este o temă importantă. Noi am câștigat europarlamentarele. Noi am câștigat moțiunea. Noi ne pregătim serios pentru prezidențiale. Este nevoie să ne pregătim extrem de serios și pentru alegerile locale și pentru parlamentare. Parlamentarele, care pot avea loc la termen sau mai repede.

Personal, personal sunt adeptul alegerilor anticipate, dar trebuie să fim, dragii mei, foarte realiști și să nu trezim niște așteptări care nu pot fi satisfăcute. Deci, vă rog, când vorbiți cu românii, când vorbiți în campanie cu oamenii, să le explicați foarte bine despre ce este vorba.

Constituției României nu favorizează alegerile anticipate. Constituția României este făcută în așa fel încât alegerile anticipate sunt aproape imposibil de realizat. Este un fapt, fiindcă în Constituție se prevede foarte clar: ca să poată președintele dizolva Parlamentul este nevoie să pice două propuneri succesive de guvern în Parlament. Deci este nevoie de o foarte mare voință și claritate într-o majoritate solidă din Parlament, pentru a putea discuta un astfel de demers.

Doi, acum nu este posibil să facem anticipate imediat. Vă explic de ce. Dacă acum am încerca un astfel de demers, acest guvern eșuat, derutat, demis, Dăncilă ar rămâne la butoanele Guvernului până în primăvară. Asta ar fi o adevărată catastrofă națională. S-ar crea un haos de nedescris, ar face praf toți banii, ar face praf toate sistemele. Așa ceva este, pur și simplu, exclus!

Soluția, dragii mei, există: instalarea rapidă a unui guvern în următoarele săptămâni, un guvern PNL sau în jurul PNL-ului, trecut cu bine de prezidențiale, într-o organizare perfectă, trecut cu bine de aprobarea bugetului pentru anul 2020. Și abia după aceea, împreună cu celelalte formaţiuni politice din actuala opoziţie, care sunt toţi, în afară de PSD, discutat demersul, agenda, calendarul unor alegeri anticipate.

Altfel, dragii mei, nu se poate! Dar până atunci avem o campanie de dus, și atenție, repet: PSD-ul este încă puternic și PSD-ul are un aparat de propagandă cu care trebuie să vă luptați la modul cel mai serios. PSD-ul folosește minciuna. Din cauza PSD-ului, România nu s-a dezvoltat mai mult decât s-a dezvoltat și, iată, nici nu au plecat de la guvernare și au început intoxicările.

Deja, ieri, în Parlament, de la tribuna Parlamentului s-a lansat prima sperietoare mincinoasă marca PSD şi de aceea, dragii mei, vă spun vouă şi tuturor românilor: nu vor exista tăieri de salarii şi pensii! Nu vor exista! Nu vor exista tăieri de salarii şi pensii, fiindcă noi, voi, liberalii, şi cu mine nu dorim să inhibăm România. Noi dorim să dezvoltăm România pentru români, nu ca PSD-ul, împotriva românilor! Şi pentru toate acestea, dragii mei, vă întreb: sunteţi pregătiţi să câştigăm? Sunteţi pregătiţi să câştigăm? Atunci, dragii mei, la treabă!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel