Klaus Iohannis, discurs. Bogdan Chirieac: A pierdut 10 procente în această seară. A lăsat un gust amar

Iohannis - Dragnea - Tăriceanu
Iohannis - Dragnea - Tăriceanu

Analistul Bogdan Chirieac spune că președintele Klaus Iohannis nu a avut o prestație prea bună la conferința de presă din această seară. El a constatat că președintele nu a fost pregătit să dea un răspuns întrebărilor repetate ale jurnaliștilor care i-au solicitat o definiție pentru cuvântul "penal", folosit în debutul discursului. 

"Președintele Klaus Iohannis a pierdut 10 procente în această seară. A fost opusul conferinței de presă susținută de doamna Kovesi seara trecută. Jos pălăria pentru jurnaliștii care au fost prezenți la Cotroceni. Directorul DCNews, Val Vâlcu mi-a dat astăzi un exemplu pe care îl predă la facultatea de jurnalism și vreau să îl explicăm telespectatorilor în acest context. Un distins ministru conservator din Marea Britanie a avut o conferință de presă. 16 jurnaliști au pus 16 întrebări. Se întâmpla în vremea doamnei Margaret Thatcher. A venit prima întrebare, a doua și așa mai departe. La a patra întrebare, atenție, ministrul a fost întrebat care este prețul la ulei. Omul a făcut exact ca președintele Iohannis în această seară, a evitat răspunsul. Asta se predă acum la BBC. De la întrebarea numărul patru până la întrebarea 16, toți jurnaliștii din toată presa britanică prezentă în acel moment au întrebat același lucru: care este prețul la ulei?" a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Nu a fost pregătit 

Chirieac spune că acest exemplu a fost urmat astăzi de jurnaliștii de la Cotroceni care au insistat asupra cuvântului "penali" folosit de președintele Klaus Iohannis în debutul declarației sale.

"În această seară, jurnaliștii din România, ultima redută până la urmă, asta au făcut. Președintele Iohannis a început declarația cu 'niște penali' și toți jurnaliștii, indiferent de orientare, l-au întrebat ce înseamnă niște 'penali'. Din nefericire pentru noi toți, președintele nu a fost pregătit pentru o asemenea încercare, nu a răspuns și cred că a lăsat un gust amar," a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel