Klaus Iohannis, dezvăluiri despre prima dezbatere televizată cu Victor Ponta, în cartea ”Primul pas”

Preşedintele Klaus Iohannis vorbește în noua sa carte, ”Primul pas”, despre prima dezbatere televizată cu Victor Ponta din timpul campaniei prezidenţiale. Șeful statului povestește că, în momentul în care și-a văzut contracandidatul, a avut impresia că are în faţa ochilor ”imaginea clasică a micului tocilar care nu ştie să scrie nici dacă-l laşi cu toate materialele pe masă”.

Citește și: Klaus Iohannis explică episodul "Ghinion!" în cartea sa, "Primul pas". Pe cine dă vina

Klaus Iohannis scrie în cartea sa că, în timpul dezbaterilor televizate din campania prezidenţială, ”ca și în multe alte ocazii”, Victor Ponta i s-a părut ”un tip care vrea să convingă prin ceva ce nu are”.

”A venit în platou însoţit de un întreg alai: personaje cheie din staff-ul de campanie, soţia, purtătoarea de cuvânt. Şi s-a instalat la pupitru înconjurându-se cu adevărate turnuri de dosare şi documente. Şi în acea seară, în care ne-am întâlnit faţă în faţă într-un studio TV, ca şi în multe alte ocazii, Victor Ponta mi-a părut a fi un tip care vrea să convingă prin ceva ce nu are. Ştiu că mulţi au avut impresia că eu aş fi venit nepregătit în faţa unui contracandidat care se înconjurase cu vrafuri de dosare, cu documente şi citate. Acesta este riscul, să pari nepregătit dacă nu vii cu citate şi copiuţe. Am avut aceeaşi problemă şi în liceu, la orele de limba română, când nu aveam obiceiul să reproduc mecanic citate. Dar de pregătit, eram pregătit, chit că am refuzat constant să învăţ lucruri pe de rost sau, mai târziu în viaţă, să răspund la bădărănii cu bădărănie. Când l-am văzut pe Victor Ponta flancat de dosare, am avut impresia că am în faţa ochilor imaginea clasică a micului tocilar care nu ştie ce să scrie nici dacă-l laşi cu toate materialele pe masă.

În ochii multora a părut chiar că are un avantaj, dar aparenţele sunt aparenţe şi nimic mai mult. În timp ce primul-ministru îşi turuia acuzele, m-am întrebat cum este posibil să afirmi că observatorii ACL-ului la secţiile din străinătate au chiulit, câtă vreme tu, PSD, ai cei mai mulţi absenţi, la o diferenţă imensă faţă de oricare dintre celelalte partide? Iată un exemplu banal, care rezumă, în prozaismul lui, întreaga linie de argumentaţie dezvoltată în şcoala acestui partid”, relatează Klaus Iohannis în cartea sa, potrivit unor pasaje publicate de gandul.info.

Vezi și: Iohannis denunță un blat Ponta-Băsescu. Ce detalii oferă președintele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel