Klaus Iohannis, despre incompatibilitatea care l-ar exclude din cursa pentru Cotroceni

iohannis urna vot
iohannis urna vot

Prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a vorbit despre singura problemă care l-ar putea elimina din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale 2014: INCOMPATIBILITATEA. 

"În acest moment, nu pot să vă spun în detaliu când se va finaliza (procesul – n.n.) fiindcă nu am fost citat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Procesul este acolo, urmează să fiu citat, dar practica Curții ne arată că, de obicei, durează destul de mult de la momentul citării până când este termenul la care se judecă",  a declarat Klaus Iohannis, la Constanța. 

Mai sunt 7 săptămâni...

Prezidențiabilul ACL a adăugat că "Nu-i o problemă oricum pentru mine fiindcă nu am nici o problemă, am câștigat cu brio în prima instanță și nu văd de ce nu s-ar întâmpla același lucru și în a doua instanță care este Înalta Curte. Dar după mine nu văd când ar mai putea să aibă loc această înfățisare, mai sunt 7 săptămâni, nu am fost nici măcar citat, deci este de presupus că undeva în 2015 sau în 2016". 

"Nu există această incompatibilitate"

Klaus Iohannis a continuat: "Nu-mi fac nici un fel de problemă pentru asta. Fiindcă eu am dreptate, lucrurile sunt foarte, foarte clare, această incompatibilitate nu a existat și nu există. N-are rost să iau acuma întreg dosarul să vă explic, dar puteți, sunt documente publice, puteți să citiți motivarea Curții de Apel Alba Iulia, care este foarte clară și se bazează pe legislație românească și pe legislația europeană. Și îmi doresc foarte mult ca acest proces al meu să fie poate chiar primul care se judecă și să devină practică, fiindcă atunci vom clarifica odată pentru totdeauna care este situația cu societățile de apă care sunt regionale fiindcă așa a vrut guvernul de atunci nu fiindcă a vrut Iohannis așa, și nu există această incompatibilitate. Este o interpretare eronată, excesivă, a ANI, simplu de tot". 

ANI a EXAGERAT puternic

"Nu vreau să discut acuma alte spețe decât speța mea, dar pot să vă spun că, după părerea mea, ANI a exagerat puternic aici, fiindcă legea este foarte clară și construcția care s-a făcut, acele asociații de dezvoltare intercomunitară, cu operatorii regionali pe apă și canalizare au fost în această formă negociate cu Comisia Europeană, deci nu sunt invenții ale actorilor locali, este un agrement făcut între Guvernul României și Comisia Europeană că așa vor funcționa aceste societăți de apă ca să fie finanțabile proiectele pe mediu. Nu se încalcă legislația. Că cineva de la ANI a considerat că un operator regional este același lucru ca un operator dintr-un municipiu este o interpretare eronată", a conchis Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel