Klaus Iohannis: Departament pentru Diaspora la Administrația Prezidențială

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, pe Facebook, că românii din afara țării vor avea un Departament dedicat diasporei în cadrul Administrației Prezidențiale. Anunțul a fost făcut după întâlnirea de la Ambasada României de la Berlin. 

"Românii care au venit la ambasada României din Berlin în această seară trebuie să știe că, în cadrul administrației prezidențiale, există de acum încolo un departament dedicat diasporei. Îmi doresc o politică externă apropiată de cetățenii români, oriunde s-ar afla aceștia.

Citește și: Iohannis, întâlnire cu Merkel: Contăm pe sprijinul Germaniei pentru intrarea în Schengen

Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentați în străinătate, iar întărirea relațiilor cu celelalte state să aibă consecințe pozitive asupra vieții lor de fiecare zi. Cum spuneam și în această dimineață, într-un interviu la ARD, radioul public german, România e mult mai bună decât imaginea pe care o are în lume. Noi, oamenii politici, trebuie să muncim mai mult împreună cu cetățenii care ne-au votat pentru ca imaginea să fie pe măsura țării pe care ne-o dorim", a scris Iohannis pe Facebook.

Joi seara, circa  300 de români aflați în Germania au venit la întâlnirea cu şeful statului organizată la sediul Ambasadei României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel