Klaus Iohannis, delegației SUA: Ne dorim ca SUA să se afle printre primii 10 investitori străini din România

Preşedintele Klaus Iohannis precizează, luni, în cadrul unui mesaj postat pe Facebook, că a transmis delegaţiei americane conduse de Michael Turner că îşi doreşte ca "Statele Unite ale Americii să se afle printre primii 10 investitori străini din România".

Președintele Klaus Iohannis a participat luni, la Forumul "Noi Perspective ale Parteneriatului Strategic Statele Unite - România", organizat la BCU. La eveniment a fost prezent şi congresmenul Michael Turner, copreşedinte al grupului de prietenie pentru România din Congresul Statelor Unite ale Americii.

Ulterior evenimentului, președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe contul său de socializare, apreciind că investitorii americani pot include pe lista scurtă de priorități în ceea ce privește țara noastră domenii precum energia și IT.

"Am spus delegației americane conduse de Michael Turner, co-președintele Grupului de Prietenie pentru România din Congresul SUA, că ne dorim ca Statele Unite ale Americii să se afle printre primii 10 investitori străini din România. Pentru aceasta, putem pleca de la potențialul incontestabil al țării noastre, care are oameni bine pregătiți și creativi şi de la avantajele conferite de poziția noastră geostrategică. Domenii precum energia, infrastructura strategică, IT-ul ar trebui să fie prezente pe lista scurtă de priorități a investitorilor americani în România. Astfel Parteneriatul Strategic România - Statele Unite ale Americii va veni în întâmpinarea așteptărilor cetăţenilor, va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătățirea nivelului de trai", a scris, luni, pe Facebook, președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel