Klaus Iohannis, declarațiile momentului

Roxana Neagu / 05 dec 2018 / 19:14 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Klaus Iohannis face declarații, în scurt timp. 

DCNews transmite declarațiile președintelui. 

- Am lucrat cu foarte mulți specialiști timp de doi ani, am ajuns în faza în care să prezentăm proiectul publicului, așteptăm reacții critici, îmi doresc să avem un proiect al societății românești pentru educația românească de mâine. 

Ați coordonat încercare de revocare a lui Liviu Dragnea? 

- Nu am avut timp de așa ceva, dar încercarea merită reluată și sper că Opoziția va reuși, apropo de demersul din Parlament. 

(...)

Negocierile pe ”România Educată”

- Toată lumea va accepta acest proiect, e extrem de serios, lucrează foarte mulți specialiști. Voi purta discuții cu politicieni, cu cei din comisiile din învățământ. (...) Nu va fi simplu să chem liderii de partid și să negociem, va fi nevoie de foarte multe discuții formale și informale. Sunt dispus să port multe discuții. 

Demisii miniștri

- Nu am finalizat analiza, dar analizând propunerile și comportamentul guvernamental pot să vă spun concluzii: Acest PSD, sub conducerea lui Drangea, nu e capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care n-au fost bune și au fost înlăturate de PSD, suntem la al treilea guvern care nu e cu nimic mai bun, avem guvernare după guvernare PSD-istă slabă, foarte, foarte slabă și, în loc să vină cu oameni pregătiți, în loc să caute oameni care vin cu competențe ministeriale și-au dat seama că nu reușesc și încearcă prin acește veșnice schimbări de miniștri să creeze impresia că se îmbunătățește guvernarea. Nu e se îmbunătățește! Înlocuim oameni slabi cu alți oameni slabi și, în final, au intrat într-un fel de circ. Nu acesta e scopul remanierilor și al guvernării, nu sunt de acord să se continue în acest circ, care vrea să pară că duce la o performanță care nu apare. Prima concluzie e că aceste remanieri nu sunt făcute pentru o mai bună guvernare ci de ochii lumii și pentru a crea impresia de preocupare. 

- Soluția e la PSD n-au decât să vină cu oameni performanți. 

- Nu am finalizat analiza. 

Despre folosirea termenului penali

- Exact ce am spus, știți bine la ce m-am referit. Adică o nouă sancțiune, nu știu la ce vă referiți, nu am luat nicio sancțiune și nici nu cred că e cazul să-și imagineze cineva că sancționează public pe președinte. Nu e o formă adecvată, a fost o observație a CNCD care a fost contestată în instanță și vom vedea rezultatul. 

Implicare în haosul de azi din Parlament, încercarea să vorbească telefonic cu Iordache

- Niște povești inventate. Nu am avut nicio implicare, dar ideea nu e rea, o să mă gândesc la asta. 

- Nu trebuie să susțin o moțiune de cenzură, Opoziția trebuie s-o susțină și sper s-o facă. 

Participarea la fiecare sedință de guvern din decembrie

Da, e o variantă interesantă. 

Discuție cu Dăncilă

Aștept oricând consideră doamna premier să mă informeze sau să-mi ceară opinia. E binevenită. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24