Klaus Iohannis, declarații la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord-Vest - LIVE TEXT + video

Klaus Iohannis FOTO Agerpres
Klaus Iohannis FOTO Agerpres

Președintele Klaus Iohannis a participat, luni după-amiază, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Nord- Vest la Cluj. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor.

Discursul președintelui Klaus Iohannis a fost prezentat pe DCNEWS.RO:

Bună seara, dragii mei!

Bună seara, dragii mei liberali!

Bună seara, dragii mei ardeleni liberali!

Aşa mai mere!

Sunt foarte bucuros că vă întâlnesc astăzi aici, în Cluj. Sunt foarte bucuros, fiindcă putem împreună să pregătim, în sensul cel mai pozitiv, viitorul României. Fiindcă, dragii mei, împreună vom face viitorul României!

Am început foarte bine, aţi început cu acţiunea de strângere de semnături, şi în acest moment eu vă mulţumesc. Aţi fost şi harnici,şi convingători,şi aţi reuşit să adunaţi pentru candidatura mea un număr enorm de semnături, peste 2.200.000 de semnături. Vă mulţumesc şi vă felicit!

Am avut bucuria, plăcerea, să trăiesc astăzi câteva evenimente foarte frumoase aici, în Cluj, şi daţi-mi voie acum să mulţumesc gazdelor noastre, clujenilor, în frunte cu Emil Boc cu Daniel Buda.

Deschiderea anului universitar mi-a dat ocazia să mă întâlnesc cu foarte, foarte mulţi oameni şi pot să vă spun că ei aşteaptă de la noi să rezolvăm problemele României. Şi acest lucru, dragii mei, nu este simplu.

Haideţi să vedem un pic cum am ajuns aici şi, de fapt, unde stăm. Întotdeauna este bine sau, cum se spune la noi, omului îi şade bine să înceapă să îşi facă un plan şi începutul planului este o analiză.

Deci, unde stăm, dragii mei? Stăm foarte prost, foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine şi nu e bine să meargă la vot, unii s-au dus şi alţii nu. Cei care s-au dus, în bună parte, au crezut minciunile - între timp ştim că sunt minciuni - minciunile PSD.

PSD promisese că va curge numai lapte şi miere, dar, ghinion, cum spus unul, nu a fost aşa.

Au început să curgă atacuri la justiţie, au început să curgă atacuri la mediul privat, la economia reală a României, au început să ocupe pesediştii toate poziţiile-cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid.

Şi, dacă ar fi fost competenţi, poate ar fi fost o chestiune care se putea dezbate politic, dar, din păcate, majoritatea sunt doar slugarnici.

Şi aşa am ajuns foarte prost. Ba mai mult, şi-au dat singuri jos guverne, pesediştii. Şi-au dat singur jos guverne sau, cum se spune la noi, şi-au dat cu stângul în dreptul. Dar, prin asta, dragii mei, din păcate, calitatea guvernării nu s-a îmbunătăţit, ba a mers din rău în mai rău.

Am ajuns acum să avem un guvern care reuşeşte contraperformanţă după contraperformanţă. Eu am definit acest guvern deja de anul trecut drept un guvern eşuat.

Dar aceste eşecuri ne dor, aceste eşecuri ale pesediştilor ne dor, fiindcă se repercutează asupra vieţii noastre de zi cu zi, şi vedem acest lucru la fiecare pas.

Dragii mei, fără PSD României i-ar fi fost mult, mult mai bine.

PSD, în realitate, a ţinut România în loc. PSD a promis una, a făcut alta. PSD a inhibat dezvoltarea României şi acum suntem în situaţii nemaivăzute.

Am deschis, astăzi, anul universitar, dar nu există un ministru al educaţiei în România. Nu există un ministru al educaţiei, fiindcă acest guvern, care a pierdut majoritatea, refuză să se prezinte în Parlamentul României pentru a obţine un vot de validare!

Imaginaţi-vă, un guvern care a pierdut majoritatea refuză să meargă în Parlament. Nemaivăzut, nemaiauzit!

Ba, mai mult, acest guvern pesedist, care şi a pierdut şi ultima fărâmă de credibilitate, propune pentru funcţii europene importante persoane care nu sunt potrivite. Nu trebuie să discutăm foarte mult despre lucruri care au fost demult. Acum, astăzi, persoana propusă pentru comisar european a fost pur şi simplu refuzată pentru probleme de integritate. Ruşine! Ruşine PSD-ului!

Aici suntem, şi probabil unii o să mă întrebaţi: "Bun, şi dumneata ce ai făcut?".

Eu am făcut, am mai spus-o, tot ce a putut Preşedintele României să facă. Foarte multe din prostiile, din năstruşniciile, din atacurile PSD asupra statului român, asupra sistemelor mari din statul român, am reuşit să le opresc.

Am reuşit împreună cu voi şi împreună cu românii şi e bine că am reuşit.

Şi vă spun: abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD!

Şi atunci ce trebuie făcut după ce scăpăm de acest guvern eşuat? Ce trebuie făcut? Foarte, foarte multe lucruri.

Noi, împreună, ştim ce trebuie făcut, ştim cum trebuie făcut. Avem nevoie de investiţii. Avem nevoie de oameni competenţi în administraţie. Avem nevoie de o legislaţie care încurajează antreprenorii şi nu inhibă. Avem nevoie de o educaţie de calitate. Avem nevoie de un sistem de sănătate publică care funcţionează cu pacientul în centru. Avem nevoie de ceva ce se numeşte o guvernare performantă pentru români şi pentru România.

Şi o astfel de guvernare, dragii mei, poate să o livreze Partidul Naţional Liberal!

Aşa că, dragii mei, fiţi pregătiţi! Momentul vine şi vine repede, şi voi trebuie să vă apucaţi de o guvernare serioasă.

Dar, pe lângă asta, trebuie să facem un lucru foarte greu: trebuie să recâştigăm încrederea românilor.

În ultimii ani, românii au fost atâta de dezamăgiţi, încât mulţi dintre ei cred că în România nu mai sunt politicieni serioşi. Mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea în clasa politică, mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea că în România se poate face ceva. Or, asta, dragii mei, se numeşte o reală catastrofă naţională.

Deci, în afară de o bună guvernare, trebuie să recâştigăm încrederea românilor, trebuie să refacem încrederea românilor în marile sisteme publice, în justiţie, în educaţie, în sănătate, în administraţie.

Ceea ce trebuie să facem noi, dragii mei, în realitate, este să reconstruim România şi o vom face împreună!

Întrebarea legitimă, care se pune acum, când am văzut unde stăm, când am văzut ce trebuie făcut: Putem?

Răspunsul publicului: Da!

Klaus Iohannis: Putem?

Răspunsul publicului: Da!

Klaus Iohannis: Putem împreună?

Răspunsul publicului: Da!

Klaus Iohannis: Putem împreună, dragii mei, şi am dovedit-o!

Am început foarte bine această serie de alegeri. Pe 26 mai am câştigat enorm. Nu doar că la europarlamentare PNL a ieşit pe primul loc, am câştigat referendumul pentru o Românie onestă, cu şase milioane şi jumătate de voturi!

Am câştigat atunci primul rând de alegeri! Câştigăm al doilea rând de alegeri şi câştigăm împreună toate alegerile, fiindcă putem, şi românii aşteaptă de la noi soluţii!

Aşa că, dragii mei, cum se spune şi în Ardeal: La treabă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel