Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră de la Bruxelles

Irina Constantin / 30 iun 2019 / 20:00 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații în urmă cu scurt timp. 

Astăzi, pe agenda președintelui, a fost, de la 17:00, participare la Summitul Partidului Popular European, iar de la ora 19:00, participare la reuniunea extraordinară a Consiliului European. 

Președintele a făcut declarații în urmă cu scurt timp, de la Consiliul European. 

Negocieri pentru conducerea instituțiilor europene, echilibru geografic: 

”Eu sunt ferm hotărât să mă implic total pentru a obține acest echilibru. Din punctul meu de vedere, este inacceptabil să nu avem o persoană într-o funcție importantă care provine din țările care au devenit mai recent membre UE și, evident, o persoană aleasă în funcție de conducere trebuie să se implice pentru UE nu pentru statul membru din care provine, dar întotdeauna e important să fie persoane din toate zonele, pentru că negocierile trebuie să țină cont și de o problemă care este importantă, nu trebuie să apară noi și noi falii și falia între Est și Vest s-a cam atenuat și nu trebuie să se redeschidă și, pentru acest lucru, e nevoie și de echilibrare din acest punct de vedere, adică criteriul geografic”, a declarat Klaus Iohannis. 

Speculațiile privind viitorul său politic european

”Eu îmi propun să fac foarte multe pentru România europeană și, pentru asta, vreau să fiu președintele României”. 

Președinția rotativă a Consiliului UE, succes al României, cui trebuie atribuit: 

Eu cred că toată lumea a constatat că echipa, care e o echipă mare, care a lucrat la Bruxelles, a dus greul acestei președinții. Dar, evident, lucrurile nu se mișcă în politică fără politicieni și atunci pot să spun că toată lumea care s-a implicat cu bună credință a contribuit la succesul nostru”. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27