Klaus Iohannis, declarații de la Cotroceni, după întâlnirea cu Dăncilă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o serie de declarații de presă joi, la Palatul Cotroceni.

LIVE TEXT, DECLARAŢII KLAUS IOHANNIS:


- 6,5 milioane de români au răspuns cu DA la cele două întrebări la Referendum. Acum suntem în momentul în care trebuie să decidem cum să punem în practică ceea ce a decis poporul. 

- Am decis să convoc partidele parlamentare la consultări, pentru că ceea ce a spus poporul trebuie pus în practică, adică în Constituţie.

- Am trimis invitaţiile pentru zilele de marţi şi miercuri, săptămâna viitoare.

- Am primit propuneri pentru miniştri. Şi mă voi referi doar la una dintre acestea, celelalte le discutăm cu altă ocazie. Imaginaţi-vă că PSD nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să mi-l propună pe domnul Corlăţean, artizanul catastrofei de la alegerile din 2014.

- PSD-ul îndrăzneşte să mi-l propună pe artizanul catastrofei de la alegerile din străinătate din 2014. Pot să vă spun acum, la cald, că această propunere va fi clar respinsă. Titus Corlăţean nu va fi ministru la nimic!

- Marea majoritate a politicienilor a spus că sunt de acord cu aceste modificări. Poporul a votat în mod covârşitor aceste propuneri. Nu aş merge pe o modificare mai largă a Constituţiei. Avem un referendum, avem opinia poporului şi cred că aceste modificări trebuie operate. 

- Această catastrofă a fost organizată de guvernul PSD-ist. Nu au decât să facă ce vor, însă vina politică e la Guvern. Nu are rost să căutăm în altă parte, că un portar de  la ambasadă nu s-a înţeles cu un votant. E evident că vinovaţi sunt miniştrii de la Externe şi Interne. Au fost pe la televizor să spună că nu îşi dau demisia. Nici nu mă interesează. Eu am cerut demiterea lor ca şi sancţiune politică. 

- Este oportună o moţiune de cenzură după ce PSD-ul a pierdut alegerile europarlamentare, cred că opoziţia scrie la ultimele fraze ale moţiunii. Cel puţin eu aşa aş face. 

Ştirea iniţială: Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține joi, 30 mai a.c., ora 17:00, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială.

Președintele României, Klaus Iohannis, și prim-ministrul Viorica Dăncilă s-au întâlnit joi dimineață la Palatul Cotroceni pentru a discuta tema remanierii guvernamentale, dar și a punerii în practică a deciziei cetățenilor cu privire la referendumul din 26 mai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel