Klaus Iohannis, declarații de la Bruxelles

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis face o serie de declarații, de la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European.


Nu putem să acceptăm o ieșire fără acord. Încă sunt discuții. Asta va fi tranșat în plen. Cred că mai degrabă vom avea o prelungire mai lungă. Avem nevoie de câteva lucruri foarte clare din partea Marii Britanii. Am speranța că vom avea un acord

Vom discuta despre viitorul Uniunii Europene cu această notă specială, cu sau fără prietenii noștri din Marea Britanie, dar discuția va fi despre viitorul Uniunii și într-o formă sau alta Marea Britanie va face parte din viitorul nostru, a declarat Klaus Iohannis.

Cât despre consultările cu partidele care vor avea loc la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a oferit următoarele detalii:

Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum pe justiție și situația din justiție acum se tot discută, iar din păcate multe chestiuni sunt foarte negativ prezentate chiar de sistemul de justiție, atunci o discuție se impune. Sunt dispus, în marja acestor consultări, și alte teme cu care vin reprezentanții partidului. Probabil unii mă vor întreba de referendum. Faptul că unii nu vor să vină la discuții cu președintele României, mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni. Este o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog este ciudat. Dacă se răzgândesc sunt bine veniți. Vom avea un dialog foarte bun, a adăugat președintele.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, şefii de stat şi de guvern vor discuta în format UE27 ultimele evoluţii în acest dosar, precum şi solicitarea transmisă de premierul britanic Theresa May, prin scrisoarea din 5 aprilie, privind amânarea retragerii Regatului Unit din Uniune.

Vezi și: Ion Cristoiu, surprins de Iohannis: Trebuia să particip la interviul luat de Rareș Bogdan...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel