Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră înainte de a pleca la Bruxelles

Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European de vară de la Bruxelles. Înainte de plecare, președintele va susține o declarație de presă, în jurul orei 10:00, pe Aeroportul International Henri Coandă.

Joi, la Bruxelles, Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European, iar apoi la prima sesiune de lucru a Consiliului. Vineri, președintele va fi prezent la cea de a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

DC News vă prezintă principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Agenda reuniunii include următoarele teme principale: migrația, securitatea și apărarea europeană,  competitivitatea, creșterea economică și ocuparea forței de muncă.

De asemenea, va fi discutat și procesul de renegociere a relației dintre Marea Britanie și UE.

Gestionarea fenomenului migrației reprezintă o provocare importantă pentru UE. Legat de acest subiect, vor fi dezbătute propunere Comisiei Europene prezentate în cursul lunii mai inclusiv cele referitoare la relocarea intra UE și extra UE a migranților.

Sperăm să se poată ajunge la un compromis în ceea ce privește modalitatea de transpunere în plan concret a principiilor solidarității și responsabilității partajate la nivelul UE în acest domeniu ținând cont de realitățile economice și sociale din toate statele membre.

În domeniul securităţii şi apărării, se vor dezbate revizuirea Strategiei de Securitate a UE şi lupta împotriva terorismului. România va susține lansarea acestui proces de revizuire și are, de această dată, oportunitatea de a merge la aceste discuții cu un document propriu, nou și comun asumat de întreaga clasă politică și anume Strategia Națională de Apărare a Țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel