Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră de la Bruxelles

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a vorbit, joi, de la Bruxelles, despre apelul transmis de ambasadele a 12 state care se declară îngrijorate de modificarea legislaţiei penale.

Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. Pe agendă se află teme care vizează politica europeană de apărare, subiecte economice referitoare la ocupare, creştere economică, competitivitate, domeniul digital, inovare şi comerţ, migraţie, viitorul buget al Uniunii Europene post-2020, precum şi aspecte privind relaţiile externe ale Uniunii.

Joi după-amiază, președintele României a spus că "legile Justiției se pot modifica, dar modificările trebuie să fie de așa natură să îmbunătățească independența și eficiența sistemul de justiție". "Aceste atenționări sunt exact lucrurile pe care le spun și eu de multă vreme și lucruri pe care le spun mulți români", a zis președintele de la Bruxelles, referindu-se la apelul ambasadelor privind modificarea legislaţiei penale. 

Ambasadele a 12 state - Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii - au transmis joi, 28 iunie, o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea Codului Penal şi a Codului de procedură penală să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei.

Vezi și: Modificare cod penal. Ambasada SUA, mesaj pentru România, alături de alți 11 parteneri internaționali


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel