Klaus Iohannis, declarații de la Palatul Cotroceni- LIVE TEXT

Președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă, joi, de la Palatul Cotroceni. Nu se cunoaște subiectul cu privire la care președintele va face această declarație. DCNEWS vă va transmite principalele declarații. 

[citeste si]    

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va susţine joi, 3 martie a.c., ora 17.00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă" este mesajul Administrației Prezidențiale. 

Iohannis îi retrage decorația lui Tokes

- Prima chestiune se referă la decorația dl Laszlo Tokes, care i-a fost atribuită în 2009 și-n urma unor declarații, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României s-a autosesizat și a decis retragerea. 

Chestiunea a ajuns pe masa mea și trebuie să iau o decizie. Trebuie să ținem cont de câteva lucruri când analizăm această speță. Cel care acordă o distincție vrea să-i recunoască un merit celui căruia îi dă distincția. Cel care acceptă și primește această distincție trebuie să aprecieze valorile care stau la baza Constituției României. 

Am decis să RETRAG Ordinul Steaua României dl. Laszlo Tokes. 

Cioloș se duce la summit, la Bruxelles

- Al doilea subiect - mandatul premierul Cioloș pentru a reprezenta România luni la două întâlniri la Bruxelles, un summit UE - Turcia și o întâlnire informală a liderilor care sunt reprezentați în Consiliu. Scopul este de a evalua stadiul măsurilor luate pentru a controla fluxul migraționist, de a evalua relația care s-a instituit între UE și Turcia, de a evalua impactul misiunii NATO în Marea Egee și de a găsi cai pentru un mai bun control al fluxului migrator. Mandatul e foarte clar și în logica pozițiillor noastre: este clar că e nevoie de un control mult mai riguros al granițelor externe ale UE, de colaborare și solidaritate la nivelul UE. Este nevoie de măsuri ferme convenite de comun acord pentru a găsi soluții.

Iohannis, vizită în Israel și Palestina

- Al treilea punct explică de ce a fost nevoie de acest mandat. De duminica seară voi face o vizită de stat în Israel și Palestina. Întâlnirea fost stabilită de câteva luni, e evident că nu poate fi contramandată și suntem în situația foarte bună în care președintele și premierul știu foarte bine cum să reprezinte România la Bruxelles. În Israel mă voi întalni cu președintele, cu premierul, cu președintele Parlamentului, voi avea cel puțin o întâlnire cu diaspora noastră și voi avea discuții cred eu foarte bune care au scopul de a îmbunătăți relația bilaterală. Sunt foarte multe domenii în care avem colaborări bune, abordări comune. Voi face o vizită la Autoritatea din Palestina și voi avea întâlnire cu președintele Autorității.

CSAT, în 15 martie

- În 15 martie va avea loc sedința Consiliului Suprem de Apărare a Țării din primul trimestru. Sunt chestiuni care trebuie discutate de regulă în primul trimestru, foarte multe legate de bilanț și buget, la momentul potrivit vom emite un comunicat.

Precizări pentru revoluționari

- În fine, a cincea și ultima temă: revoluționarii. Am constatat că există o preocupare intensă în acest domeniu și vreau să fac câteva precizări. Legislația a fost modificată și a instituit o procedură de reverificare a titlurilor de revoluționar. Legea prevede clar că nimeni nu primește un titlu care nu a fost și până acum, toți cei trecuți în aceste anexe au avut și înainte acest titlu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel