Klaus Iohannis, declarație de presă de la orele 19,00

Președintele Klaus Iohannis a făcut prima declarație după summitul de la Bruxelles, o ședință extrem de importantă pentru Uniunea Europeană, unde au avut loc negocieri decisive în ceea ce privește criza imigranților. 

[citeste si]

Iată principalele declarații ținute de președinte, primele după summitul de la Bruxelles: 

- Ieri am participat la o reuniune într-un format mai puţin obişnuit, la care au participat o parte dintre statele membre, dar şi ţări de pe ruta balcanică de Vest. Tema a fost gestionarea fluxurilor. Au fost multe luări de poziţii, şi din partea mea. În primul rând, ce se întâmplă cu oamenii şi cum îi sprijinim, cum le asigurăm sprijin, mai ales adăpost. În al doilea rând, s-a disuctat cum să facem mai strânsă cooperarea între statele din regiune şi cum să facem schimbul de informaţii. Această creştere se va face cu sprijinul comisarului pentru refugiaţi. În cazul în care capacităţile statelor afectate, va putea fi activat şi mecanismul e protecţie al UE. România nu este nici ţară de tranzit şi nici destinaţie pentru acest flux de refugiaţi.

- Eu am participat la reuniune fiindcă aşa au considerat organizatorii că este bine să fie reprezentată România. Am susţinut o abordare pe mai multe paliere pentru abordarea integrată. Am propus un sprijin sport pentru Grecia şi o mai bună cooperare cu Turcia şi între statele aflate pe ruta din Balcanii din Vest. Am apreciat activitatea agenţiilor europene, în special activitatea Frontextului, în care România este al doilea contributor după Germania.

- Suntem dispuşi să creştem nivelul de implicare în acţiunile Frontex pentru a sprijini acolo unde sunt solicitate. În acest fel, România, chiar dacă nu este ţară tranzit, participă la efortul colectiv al statelor pentru a gestiona această criză.

- Eu cred că trebuie să avem o abordare echilibrată, dar este nevoie de un plan pe care să-l punem în pactică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel