Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, decizii, după propunerile de miniștri trimise de Viorica Dăncilă: S-a anunţat şi public şi în scris!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut mai multe declarații de presă, la Palatul Cotroceni.

"Am primit o corespondență de la doamna Dăncilă, ieri. Doamna premier îmi cere o remaniere guvernamentală, îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a şase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar.

În acest context, dați-mi voie să explic cum am ajuns aici. Am primit o solicitare de remaniere la sfârșitul lui august și, la câteva ore, ALDE a anunțat public că părăsește coaliția. În acest condiții, Constituția cere explicit un vot din partea Parlamentului, dacă se înlocuiesc miniștrii. E o chestiune foarte clară. Deci am refuzat remanierea. Apoi, premierul a venit cu o solicitare de remaniere. Conform cu articolul 85 din Constituție trebuie să se prezinte în Parlament. Am refuzat și atunci. Acum, vine a treia oară cu o astfel de solicitare.

Doamna prim-ministru, vă spun direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în Parlamentul României cu o solicitare de validare a Guvernului dvs. Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstituţională. S-a anunţat şi public şi în scris că ALDE a părăsit coaliția. Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului.

Doamna prim-ministru se teme de un vot în Parlament şi încearcă să tragă de timp. PSD, într-un mod jalnic, se agaţă de putere. Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern, decât după validarea din Parlamentul României ", a declarat Klaus Iohannis.

_____________________________________________________________________________________________

Klaus Iohannis urmează să comunice deciziile pe care le-a luat, în ceea ce privește Guvernul, după ce premirul Viorica Dăncilă a trimis, ieri, propunerile de miniștri pentru portofoliile vacante. 

DCNews va transmite LIVE declarațiile președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel