Klaus Iohannis, decizii, după propunerile de miniștri trimise de Viorica Dăncilă: S-a anunţat şi public şi în scris!

Ema Apostu / 12 sep 2019 / 16:12 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut mai multe declarații de presă, la Palatul Cotroceni.

"Am primit o corespondență de la doamna Dăncilă, ieri. Doamna premier îmi cere o remaniere guvernamentală, îmi solicită eliberarea din funcţie a unor miniştri, a unor interimari şi numirea a şase miniştri. Această remaniere este una neavenită, nepotrivită şi o refuz clar.

În acest context, dați-mi voie să explic cum am ajuns aici. Am primit o solicitare de remaniere la sfârșitul lui august și, la câteva ore, ALDE a anunțat public că părăsește coaliția. În acest condiții, Constituția cere explicit un vot din partea Parlamentului, dacă se înlocuiesc miniștrii. E o chestiune foarte clară. Deci am refuzat remanierea. Apoi, premierul a venit cu o solicitare de remaniere. Conform cu articolul 85 din Constituție trebuie să se prezinte în Parlament. Am refuzat și atunci. Acum, vine a treia oară cu o astfel de solicitare.

Doamna prim-ministru, vă spun direct şi public: trebuie să vă prezentaţi în Parlamentul României cu o solicitare de validare a Guvernului dvs. Această nouă solicitare pe care o refuz vine cu o noutate. Este cras neconstituţională. S-a anunţat şi public şi în scris că ALDE a părăsit coaliția. Guvernul trebuie să meargă în fața Parlamentului.

Doamna prim-ministru se teme de un vot în Parlament şi încearcă să tragă de timp. PSD, într-un mod jalnic, se agaţă de putere. Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern, decât după validarea din Parlamentul României ", a declarat Klaus Iohannis.

_____________________________________________________________________________________________

Klaus Iohannis urmează să comunice deciziile pe care le-a luat, în ceea ce privește Guvernul, după ce premirul Viorica Dăncilă a trimis, ieri, propunerile de miniștri pentru portofoliile vacante. 

DCNews va transmite LIVE declarațiile președintelui Klaus Iohannis.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28