Klaus Iohannis, decizie despre Laura Codruța Kovesi. Nu înainte de sărbători

Președintele Klaus Iohannis a susținut, în cea de-a doua zi la Consiliul European de la Bruxelles, declarații de presă. Printre temele abordate au fost problema Brexitului, aderarea la zona EURO, dar și legile Justiției de decizia referitoare la Laura Codruța Kovesi.

„La Brexit negocierile merg într-o direcție care este foarte favorabilă României și acest lucru nu este întâmplător. Noi ne-am implicat în echipa de negocieri și am obținut rezultate bune. La ora la care vorbim negocierile au dus la un document care satisface 100% partea de cetățeni. Nu numai că s-a acceptat acordarea drepturilor cetățenilor care sunt acum în Marea Britanie, ci și cetățenilor care vor intra în Marea Britanie până la terminarea perioadei de tranziție. Lucru foarte important”, a spus Klaus Iohannis.

În afară de aceste teme s-au mai discutat  relațiile comerciale ale UE cu SUA, unde evoluția nu este pozitivă, dar se va face o negociere serioasă. 

Disensiuni cu Dăncilă pe trecerii la euro

Despre propunerea  premierului Viorica Dăncilă de formare a unei comisii în vederea pregătirii la trecerea monedei unice în 2024 și dacă acest termen este unul realist, șeful statului a declarat că în acest moment ”am ieșit din marja de conformare, dar lucrurile se pot corecta dacă se dorește poliitic, și aici este nevoie de o voință politică guvernamentală față de acel comitet. Sunt sceptic, dar noi am avut deja un comitet care a fost sub coordonarea BNR. Acuma vom avea un comitet sub coordonarea guvernului. Pot să vă spun că eu nu o să fac un comitet sub coordonarea Administrația Prezidențială. În esență dacă toate aceste  comiții și comitete se adună într-un  forum serios și se începe aplicată pe măsuri complete, pentru că aici este vorba de lucruri complete, nu de povești, atunci, sigur, se poate aviza 2024.  

Decizia în privința cererii de revocare a Laurei Codruța Kovesi, după Paști

Despre decizia referitoare la șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis a declarat că aceasta va fi luată  "cu certitudine la momentul potrivit, dar acuma să vă spun că această decizie nu va fi luată înainte de sărbători, ci mai degrabă după Paști. Cu va suna această decizie voi explicita într-o declarație publică pe care o voi face la momentul respectiv, dar cu siguranță în luarea  decizieimă voi inspira din toate documentele  care îmi sunt puse la dispoziție de o parte și de cealaltă" a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel