Marcel Boloş a depus jurământul. Iohannis: Succes! / update

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Marcel-Ioan Boloş.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării”, a anunțat Administrația Prezidențială.

Conform Administrației Prezidențiale, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc vineri, ora 14.00, la Palatul Cotroceni.

Conducerea PNL a decis, în cursul zilei de joi, să îl propună pe Marcel Boloș pentru funcția de ministru al Digitalizării.

Florin Roman, fostul ministru al Digitalizării, a demisionat pe data de 15 decembrie 2021 în urma unor acuzații de plagiat.

UPDATE: Marcel Boloș a depus jurământul. „Felicitări, vă doresc mult succes!”, i-a spus președintele Klaus Iohannis.

Ce spunea președintele PNL, Florin Cîțu:

„Îi urăm succes domnului Boloș și are toată susținerea PNL pentru a avea un mandat de succes într-un domeniu și la un minister cu multe provocăi în perioada următoare”, a declarat, joi după-amiază, Florin Cîțu, președintele PNL.

Marcel Boloș declara, recent, că a purtat destule discuții cu liberalii înainte de a-și asuma acest portofoliu.

„Am acceptat această propunere după multe discuții și sub rezerva acestei componente tehnice care ține de digitalizare. Eu vreau ca toate proiectele de digitalizare să fie duse la bun sfârșit, ca atare va fi nevoie și de expertiza secretarului de stat pentru acest domeniu”, a spus Marcel Boloș, potrivit actualdecluj.ro. De asemenea, Boloș a mai spus că nu are nicio emoție în privința gestionării eficiente a banilor care vor veni în cadrul acestui minister, pentru că deține o vastă experiență în domeniu.

Citește și - Florin Cîțu: Nu voi accepta renegocierea PNRR, ar însemna să reluăm toată procedura

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va accepta renegocierea PNRR, așa cum au solicitat reprezentanții PSD.

„Am intrat în coaliție stabilind că nu vom interveni asupra PNRR, pentru că asta înseamnă să reiei toată procedură, nu voi accepta așa ceva... Premierul nu mi-a spus că a avut o discuție cu cineva despre PNRR. (...) Nu există niciun fel de punct în care să se vorbească despre renegociere”, a declarat Florin Cîțu.

Orice renegociere va provoca întârzieri, a avertizat liderul PNL. PNRR a fost negociat bine, a mai spus Cîțu care susține că PNRR va moderniza România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel