Klaus Iohannis, de Ziua Pompierilor: Sunteți ultima speranţă de salvare pentru cei aflați în pericol

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut, miercuri, 13 septembrie, la Mausoleul „Mormântul Ostașului Necunoscut" din Parcul Carol, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de înmânare a drapelelor de luptă pentru 11 unități din subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu ocazia Zilei Pompierilor din România.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Domnule Prim-ministru,
Doamnă ministru al Afacerilor Interne,
Domnilor miniștri,
Domnilor generali și ofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne,
Dragi pompieri,
Doamnelor și domnilor,

Participăm astăzi la un moment special, când rememorăm, cu respect, eroismul pompierilor militari care, în timpul Revoluţiei Române de la 1848, s-au jertfit pentru apărarea idealurilor de libertate naţională şi emancipare socială.

Prin sacrificiul lor, cei căzuți în încleștările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul față de țară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria națiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoștință.

Nu este mai mare onoare decât aceea de a păstra vie memoria eroilor și nu este mai mare privilegiu decât acela de a purta mai departe crezul lor.

Astăzi, prin profesionalismul și abnegația cu care își îndeplinesc misiunile, pompierii români sunt, cu adevărat, continuatorii tradițiilor de glorie ale pompierilor militari care au luptat pentru libertatea națiunii române.

Dragi pompieri,

Dumneavoastră aveți mai mult decât o meserie, aveți o viață dedicată vocației de a face bine, de a ajuta și de a vă pune în slujba celorlalți. Sunteți, de cele mai multe ori, ultima speranţă de salvare pentru cei aflați în pericol.

În același timp, aveți un rol esențial în menținerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar și în protejarea mediului înconjurător.

De aceea, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru dificila dumneavoastră activitate, înmânez, în acest moment festiv, drapelele de luptă pentru unsprezece Inspectorate Județene pentru Situaţii de Urgenţă.
Drapelul de luptă simbolizează onoarea, vitejia şi gloria militară și, în același timp, amintește datoria sfântă de a servi cu credință patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea şi independența României.

Dragi pompieri,

Credibilitatea și funcționarea eficientă a instituțiilor statului, precum și respectarea angajamentelor României față de partenerii din Uniunea Europeană și NATO depind inclusiv de responsabilitatea cu care dumneavoastră acționați zi de zi. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă îndemn să mențineți aceleași înalte standarde de competență!

Acolo unde vă trimite datoria, fiți demni de înaintașii voștri şi nu uitaţi că nimic nu este mai onorant decât a fi în serviciul semenilor, garanți ai siguranței lor!

O Românie democratică, prosperă şi respectată se poate consolida doar într-o societate în care valorile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate, iar comunitățile se simt apărate în fața primejdiilor.
Dumneavoastră, prin munca, dăruirea şi eforturile permanente, faceți posibilă tocmai asigurarea unui climat de securitate.

Închei prin a vă transmite, la ceas aniversar, de Ziua Pompierilor din România, mulţumirile, aprecierea şi recunoştinţa noastră.
La mulţi ani!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel