Klaus Iohannis, de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului: Prevenirea bolilor costă statul mai puțin decat tratamente făcute târziu

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, cu ocazia Zilei Mondiale a luptei împotriva cancerului, un mesaj pe contul său de socializare, în care semnalează faptul că "mulți dintre semenii noștri sunt afectați de extinderea numărului de boli incurabile", atenționând, totodată, că "prevenirea bolilor costă statul mai puțin decât tratamente făcute târziu".

"Mulți dintre semenii noștri sunt afectați de extinderea numărului de boli incurabile. Subfinanțarea, organizarea defectuoasă a sistemului sanitar sau chiar nepăsarea adâncesc această stare de fapt.

Astăzi, de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului, să nu uităm că multe forme de cancer pot fi vindecate dacă sunt depistate la timp și că, pe termen lung, prevenirea bolilor costă statul mai puțin decât tratamente făcute târziu și cu șanse reduse de vindecare a pacientului.

De asemenea, orice socoteli am face, nu trebuie să uităm că, în spatele calculelor, se află viețile semenilor noștri și dreptul lor la sănătate și la viață, care trebuie respectat în orice situație", a scris președitnele Iohannis pe Facebook. 

În fiecare an, în data de 4 februarie este marcată „Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului", inițiativă a Uniunii Internaţionale pentru Controlul Cancerului – Union for International Cancer Control (UICC). Organizaţia neguvernamentală uneşte comunitatea de luptă împotriva cancerului, în vederea reduce­rii poverii globale prin cancer, promovării echităţii şi integrării controlului cancerului în agenda mondială pentru sănătate şi dezvoltare.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel