Klaus Iohannis, critici dure pentru Ministerul Finanțelor: Este inacceptabil

Președintele Klaus Iohannis, prezent, marți, la prezentarea bilanțului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pe 2014, în discursul pe care l-a susținut a criticat Ministerul de Finanțe pentru gradul scăzut de recuperare și executare a prejudiciilor, apreciind că "situația din prezent este inacceptabilă".

"Vreau să subliniez foarte clar că recuperarea prejudiciilor este, asemenea executării pedepsei, obligatorie, nu opţională pentru autoritățile statului. Recuperarea prejudiciilor reflectă eficienţa luptei anticorupţie şi descurajează fenomenul. Situația din prezent – în care gradul de recuperare și executare a prejudiciilor de către Ministerul Finanțelor este în cuantum de aproximativ 10% – este, pur și simplu, inacceptabilă. De aceea, trag un semnal de alarmă și solicit factorilor decizionali să ia în serios această problemă, care devine una de importanță deosebită", a declarat președintele Iohannis. 

De asemenea, șeful statului a accentuat faptul că "pe termen mediu şi chiar lung, măsura eficienţei activităţii DNA ar trebui să fie dată nu numai de numărul de condamnări, ci şi de reducerea efectivă a actelor de corupţie. Împreună putem construi o societate în care tentaţia corupţiei scade nu doar de frica pedepsei, ci în urma asumării de către noi toţi, şi în special de către clasa politică, a unor principii şi valori care ţin de corectitudine, integritate şi responsabilitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel