Klaus Iohannis, CONTRAZIS. Adevărul despre informările SRI despre PROTESTE

Carmen Dan - Klaus Iohannis
Carmen Dan - Klaus Iohannis

Directorul SRI, Eduard Hellvig, și ministrul de Interne, Carmen Dan, au fost astăzi în fața Comisiei de Control a SRI, pentru a da explicații în ceea ce privește informările SRI din seara de 1 februarie, despre protestele violente. 

Protestele violente au avut loc în seara zilei de 1 februarie. Carmen Dan, ministru de Interne, a spus că la nivelul MAI din partea SRI a ajuns un SMS, pe care-l puteau trimite și jurnaliștii cu privire la ceea ce se întâmpla în Piața Victoriei. Deci, la nivel de MAI nu se știa dinainte că urmează să aibă loc proteste violente. 

A doua zi, în 2 februarie, președintele Klaus Iohannis a afirmat: ”Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeşte profund. Toată lumea, repet, toată lumea din structurile de forţă a avut toate informaţiile necesare. La Ministerul de Interne s-a ştiut foarte exact când, unde şi ce grupuri se pregătesc pentru a „sparge" demonstraţia din Piaţa Victoriei. În loc să-i izoleze pe aceştia acolo unde s-au adunat şi s-a ştiut foarte bine unde s-au adunat, i-au lăsat liberi să se amestece printre demonstraţii paşnici, punând astfel în pericol nu doar demonstraţia, ci au pus în pericol sănătatea şi chiar viaţa românilor simpli, care s-au dus să demonstreze în mod paşnic. Foarte grav mi s-a părut faptul că doamna Ministru de Interne s-a dus la televizor şi a spus că ea nu a ştiut nimic. Păi dacă nu a ştiut nimic este cu atât mai grav. Înseamnă că nu conduce ministerul, ci doar stă în minister. Acest lucru este inadmisibil. Solicit doamnei Ministru de Interne şi Jandarmeriei lămuriri scrise, urgente şi clare, de ce şi cum a fost posibil să fie lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică cu tot Ministerul de Interne de faţă acolo”. 

[citeste si]

Astăzi, după audierile în Comisia de Control a SRI, președintele Comisiei, Adrian Țuțuianu, a spus: ”SRI și-a îndeplinit atribuțiile care vizează acțiunile unor persoane cu activități extremiste și au fost transmise informări beneficiarilor de informație, din 2 februarie pe aceste subiecte.”

Mai mult, Adrian Țuțuianu a precizat că percepția publică nu corespunde cu realitatea și că ”a fost generată mai degrabă de declarațiile făcute în spațiul public de persoane care au autoritatea funcțiilor pe care le ocupă și din care ar fi rezultat că MAI nu ar fi gestionat corespunzător evenimentele în special în data de 1 februarie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel