Klaus Iohannis, consultări la Cotroceni cu omologul său italian, Sergio Mattarella

Președintele Klaus Iohannis va avea consultări marți, la Palatul Cotroceni, cu omologul său italian, Sergio Mattarella, aflat în vizită oficială în România, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale. Discuțiile vor viza intensificarea Parteneriatului Strategic bilateral dintre cele două țări, provocările cu care se confruntă UE și Summitul NATO din luna iulie. 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea consultări, la Palatul Cotroceni, marți, 14 iunie a.c., cu Preşedintele Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la invitaţia Preşedintelui României.

În cadrul discuţiilor vor fi identificate modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare şi intensificare a Parteneriatului Strategic Consolidat dintre cele două ţări, prin acordarea unui nou impuls politic relației bilaterale, inclusiv în condițiile în care prezenţa unei comunităţi româneşti masive în Italia şi a unei însemnate comunităţi italiene de afaceri în România aduce o valoare adăugată semnificativă acesteia.

O atenţie aparte va fi acordată stimulării în continuare a dimensiunii economice a relaţiei bilaterale, Italia fiind în prezent al doilea partener comercial al României, cu schimburi, în creştere, de peste 13 miliarde de euro în 2015, şi primul investitor străin în România prin raportare la numărul de firme italiene din ţara noastră. Astfel, cei doi Preşedinţi vor participa la deschiderea Forumului de Afaceri Româno – Italian „Investiții italiene în România - Un parcurs european în economia globală", organizat în marja vizitei Președintelui Italiei la București.

De asemenea, în cadrul consultărilor, Preşedintele României va prezenta evaluarea ţării noastre asupra răspunsului adecvat la provocările complexe cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană, atât în interiorul Uniunii, cât şi în Vecinătatea Estică şi respectiv Sudică ale acesteia. Schimbul de opinii se va referi şi la pregătirea Summitului NATO din iulie 2016, context în care Preşedintele României va sublinia preocuparea ţării noastre privind evoluţiile de securitate din estul NATO şi necesitatea consolidării echilibrate a întregului flanc estic al Alianţei", precizează comunicatul citat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel