LIVE TEXT: Klaus Iohannis, declarații IMPORTANTE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat o nouă conferință de presă care va avea loc astăzi, de la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

LIVE TEXT

- Am avut astăzi o nouă ședință de evaluare a măsurilor, cu accent pe pregătirea campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19, ședință la care au participant premierul și medici cu experiență. Întreaga Europă se află într-un moment dramatic. Este evident că virusul se răspândește puternic. Până când nu vom avea un vaccin eficient, nu există o altă soluție decât impunerea unor noi măsuri restrictive severe. Aceasta este singura strategie funcțională și este adoptată de toate țările în care se înregistrează o explozie de cazuri noi. România are o situație extrem de complicată, iar restricțiile au un singur scop: protejarea populației și reducerea presiunii uriașe. Este imperativ să evităm blocarea spitalelor și să dăm șansa la tratament tuturor celor bolnavi.

- Este ușor de înțeles că măsurile produc supărare. Existența noastră a fost puternic afectată. Din păcate, din cauza acestui virus, am văzut cu toții că reglementările mai puțin restrictive sunt ineficiente. Lupta cu pandemia este și un test al solidarității pe care suntem obligați să-l trecem. Veștile privind un vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem în continuare realiști și să înțelegem că mai sunt de parcurs câteva etape. Din fericire, grație mecanismului european, România va beneficia de vaccin.

- Am discutat și despre stocarea și distribuția vaccinurilor și am stabilit instituțiile responsabile în acest sens. Precizez din nou că de vaccin va beneficia, inițial, personalul medical și persoanele vulnerabile.

- Al doilea subiect este turul doi al alegerilor prezidențiale din Moldova. M-am bucurat să văd un vot al cetățenilor pentru Maia Sandu, un vot în favoarea unei evoluții democratice ireversibile a Republicii Moldova. Am subliniat mereu că drumul spre Europa este un al progresului, cu reforme curajoase. România va continua să sprijine Republica  Moldova în eforturile sale de modernizare. Deja, țara noastră a investit mult. Suntem și ne dorim să rămânem un partener solid pentru societatea civilă din Republica Moldova în ansamblul său. Vom fi extrem de atenți duminică pentru a asigura că viitorul este decis exclusiv de vot.

VIDEO

Știrea inițială

Conform site-ului Administrației Prezidențiale, președintele va face o scurtă declarație de presă înainte să primească întrebări de la jurnaliști. Conferința va putea fi urmărită de la ora 19:00 pe site-ul DC NEWS atât în format LIVE TEXT, cât și în format VIDEO.

Președintele Iohannis a convocat astăzi mai mulți specialiști din domeniul Sănătății pentru o ședință. „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea marți, 10 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban; Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă; Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Raed Arafat; Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătății, general dr. Ionel Paul Oprea; Directorul General al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, colonel dr. Florin Oancea; Directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol; reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, dr. Alexandru Rafila; Șeful Direcției Medicale din cadrul Ministerului Apărării Naționale, general dr. Dragoș Marian Popescu; Directorul Medical în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, dr. Andreea Moldovan; Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr. Gindrovel Dumitra”, s-a arătat în comunciatul Administrației.

Subiectele importante pe care le va aborda Klaus Iohannis se vor învârti în jurul sistemului santiar din România. Rămâneți alături de site-ul nostru pentru LIVE TEXT!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel