Klaus Iohannis, aviz pentru urmărirea lui Adriean Videanu

Președintele Klaus Iohannis a avizat cererea DNA pentru urmărirea penală a fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu.

"Având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010,

În temeiul dispoziţiilor Art. 109 alin. (2) teza întâi din Constituţia României, republicată, Art. 12 şi Art. 18 din Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008,

Citește și: Alina Gorghiu: PNL, parteneriat cu Klaus Iohannis. Pârghia prin care poate fi răsturnat Guvernul Ponta

Preşedintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii de urmărire a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel