Klaus Iohannis avertizează UE: Procedura în cazul refugiaților ridică semne de întrebare

Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă, joi,  la întâlnireea de la Palatul Cotroceni cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România. Șeful statului a spus că procedura cotelor de refugiați trebuie să fie realizată în baza unui dialog și nu printr-o 'abordare birocratică, contabilă'.

"Astept mai mult de la functionarea mecanismelor europene, imi doresc de la UE mai multa coerenta, mai multa viziune si mai multa strategie. Proiectul european nu este un simplu slogan si UE nu este un set de mecanisme birocratice. Europa unita e o viziune despre o lume mai prospera, mai unita si mai aproape de cetatenii sai. Imi doresc un management mai eficient la nivelul institutiilor europene, o mai buna planificare, mai multa rigoare in ceea ce priveste agenda europeana.

Principala provocare a UE este migratia. Vreau sa explic inca o data pozitia Romaniei in cazul refugiatilor, ea nu este bazata pe un refuz al ideii de a primi refugiati ci pune sub semnul intrebarii procedura, cred ca toate statele sunt egale si o astfel de procedura trebuie pornita de la acest principiu, prin dialog, si nu printr-o abordare birocratica, contabila.

Romania e solidar cu celelalte state UE si va continua sa se impice in rezolvarea crizei refugiatilor", a declarat Klaus Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel