Iohannis o avertizează pe Shhaideh. ”Pur și simplu, nu mai merge”

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații cu țintă clară, în vizita sa de cunoaștere în Suceava. 

”Guvernanții să se folosească cu înțelepciune de învățămintele trecului și să nu introducă o discriminare între autoritățile publice locale. (...) Politica celui mai puternic, pur și simplu, nu mai merge”, a declarat președintele Klaus Iohannis în fața sutelor de aleși locali.

Președintele a mai spus că ”Reforma administrativă nu trebuie să fie o sarcină a fiecărui guvern format, de a reorganiza ceva cu orice preț. Dimpotrivă, guvernele predecesoare sunt obligate să continue reforma. Nu un partid, nu un om, nu un guvern, ci întreaga administrație trebuie implicată în tot acest efort colectiv. Cu cât aceste lucruri se fac în grupuri mai restrânse, cu atât erorile vor fi mai grave. Descentralizarea și modernizarea nu se pot face împotriva cuiva, ci pentru a îmbunătăți sistemul. Nu pot fi făcute nici pentru cineva”. 

Referindu-se la Programul Național de Dezvoltare Locală, președintele a opina că a ”împărțit țara în două”.

”În ciuda beneficiilor certe, programul a avut aproape întotdeauna o mare problemă de transparență. A împărțit țara în două categorii: primari fericiți și primari nefericiți, beneficiari ai programului sau eliminați de pe lista programului, de multe ori pe criterii politice”, a susținut Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel