Klaus Iohannis, anunţ de ultimă oră despre votul prin corespondență!

Klaus Iohannis a făcut un anunţ de ultimă oră despre legea votului prin corespondență.

Legea privind votul prin corespondență este promulgabilă, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, precizând că joi după-amiază, când se va întoarce de la Bratislava, o va promulga dacă se îndeplinesc procedurile, scrie Agerpres.

"Astăzi Curtea Constituțională a analizat contestațiile și le-a găsit neîntemeiate. Legea este promulgabilă. Se va întoarce la mine și, dacă procedura birocratică se poate face repede, pot să vă spun că mâine după-amiază, când mă întorc la București, voi promulga această lege", a spus miercuri șeful statului, care a participat la o întâlnire cu tinerii care lucrează la Bratislava.

El a arătat că această lege deschide o nouă posibilitate de vot pentru românii din diaspora. "Mi se pare un progres notabil. Un lucru pe care mi l-am dorit", a precizat Iohannis.

Șeful statului a adăugat că, dacă este fezabilă, legea va fi modificată astfel încât să se poată vota prin corespondență și la celelalte alegeri naționale, cu excepția celor locale.

"Legea este un prim pas pentru votul prin corespondență. Legea prevede că (n.r. votul prin corespondență) se folosește acum la alegerile parlamentare, dar cu siguranță, dacă rezultatul este bun și dacă se vede că procedura este fezabilă, se va schimba legea în așa fel încât să se poată vota la toate alegerile naționale, nu locale, acolo nu ar avea mult rost", a explicat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel