Klaus Iohannis, anunț despre achiziționarea sistemului Patriot

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, joi, că România a lansat "o solicitare principială" către Statele Unite în legătură cu achiziţia unor sisteme de rachete Patriot. 

"Aceasta este o chestiune care este un pic mai greu de discutat aşa în faţa publicului general, dar noi am lansat o solicitare principială către partea americană şi probabil aţi aflat că s-a publicat, cred că ieri, pe site-ul Departamentului (de Stat- n.r.) această notă, care urmează să fie aprobată şi mai departe, după care vor începe negocierile şi când vom avea un rezultat clar îl vom da publicităţii", a declarat şeful statului la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanţa. 

Întrebat cum răspunde vocilor critice pe acest subiect, şeful statului a arătat că nu are "deloc de gând să le răspundă". 

"Acestea sunt chestiuni militare tehnice şi militarii o să formuleze atunci când este cazul un punct de vedere", a subliniat Iohannis. 

La întrebările insistente privind achiziţionarea de rachete de tip Patriot, Iohannis a replicat: "Asta o să aflaţi din comunicate oficiale".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel