Klaus Iohannis anunță o situație gravă

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că trebuie să existe o finanţare adecvată a sistemului de sănătate şi o mai bună organizare, în contextul în care, anual, în România sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer şi mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli nemiloase.

'Astăzi marcam Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, boală nemiloasă care curmă milioane de vieţi pe întreaga planetă. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezintă principala cauza de îmbolnăvire şi a doua cauză de deces, iar în România sunt peste 80.000 de cazuri noi diagnosticate şi mai mult de 50.000 de decese în fiecare an.

Această stare de fapt trebuie combătută, în primul rând, printr-o finanţare adecvată a sistemului şi o mai bună organizare. Depistarea precoce şi tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un număr semnificativ de bolnavi', a scris Iohannis, joi, pe Facebook.

El precizează că România se alătură campaniei demarate de Uniunea Internaţională pentru Controlul Cancerului, ale cărei principale scopuri sunt reducerea numărul de îmbolnăviri, tratarea cu succes şi creşterea calităţii vieţii a cât mai multor pacienţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel